22.4 C
București
duminică, 21 iulie 2024
AcasăSocialUn român aflat pe lista „most wanted”, adus în țară de polițiști

Un român aflat pe lista „most wanted”, adus în țară de polițiști

Alexandru Daniel Stoica, un român de 34 de ani cunoscut și sub numele de Dacian, a fost adus în țară din Italia de către polițiștii din București, fiind urmărit internațional pentru infracțiuni economice. Autoritățile române au emis un mandat de arestare preventivă pe numele său în 2021, fiind acuzat de spălare de bani și alte infracțiuni grave.

Poliția Capitalei a confirmat că Stoica a fost transferat din Italia pe 5 iulie 2024 și a fost imediat plasat în detenție pentru a executa mandatul emis de Tribunalul București.

Arestarea sa a fost parte a unei operațiuni coordonate pentru aducerea în țară a unor suspecți cu urmărire internațională, subliniind eforturile autorităților în combaterea criminalității economice transfrontaliere.

Surse judiciare au dezvăluit că Alexandru Daniel Stoica este un nume cunoscut în lumea interlopă din România, fiind implicat și în infracțiuni pe teritoriul Statelor Unite, unde este acuzat de formarea unei rețele de skimming și furt din bancomate.

Acolo, el ar fi utilizat dispozitive artizanale pentru a sustrage aproximativ 30.000 de euro pe zi, conform informațiilor disponibile.

În plus, autoritățile române au confiscat de la el mai multe mașini de lux în valoare totală de 840.000 de euro.

Narcis Rosioru
Narcis Rosioruhttp://www.romanialibera.ro
Narcis Roșioru, născut în 1989, este un profesionist în comunicare și mass-media din București. Începând cu 1 iulie 2024, s-a alăturat echipei România Liberă. Anterior, Narcis a avut diverse roluri în mass-media, inclusiv editor web și specialist în social media la Europa FM, reporter la Fanatik.ro și producător video la Mediafax Group. A fost și redactor-șef la TeoTrandafir.com, unde a coordonat echipa editorială și gestionat pagina de Facebook. Narcis are o diplomă de master în Tehnici de Comunicare și Producție Mass-Media de la Universitatea Dunărea de Jos din Galați, unde a obținut și diploma de licență în Jurnalism.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă