25.8 C
București
miercuri, 24 iulie 2024
AcasăInternaționalCaz șocant în China: Un bărbat a fost arestat având peste 100...

Caz șocant în China: Un bărbat a fost arestat având peste 100 de șerpi vii în pantaloni

Un bărbat a fost arestat în China după ce asupra sa au fost descoperiţi, în buzunarele pantalonilor, peste 100 de şerpi vii, pe care încerca să-i introducă ilegal în ţară, au raportat autorităţile, conform CNN.

„În timpul unui control, vameşii au găsit şase pungi (…) sigilate cu bandă adezivă în buzunarele pantalonilor” acestei persoane, a indicat marţi serviciul vamal chinez, fără a preciza când a avut loc această descoperire.

„Fiecare pungă conţinea şerpi vii de toate felurile, dimensiunile şi culorile”, a subliniat acesta.

Vameşii au confiscat 104 reptile din cinci specii, printre care şerpi şobolan de Texas, şerpi de lapte şi de porumb, precizează comunicatul serviciului vamal.

Bărbatul a fost reținut la un post vamal între China continentală și Hong Kong

Într-o filmare a capturii se pot vedea doi vameşi inspectând pungi de plastic transparente în care se agită şerpi roşii şi albi.

Persoana în cauză a fost reţinută „recent” la un post de frontieră între China continentală şi teritoriul semi-autonom Hong Kong.

China este unul dintre principalele centre ale traficului cu animale la nivel mondial, însă în ultimii ani autorităţile au luat măsuri semnificative pentru a combate acest comerţ ilicit.

VIDEO. Un senator de stat american, achitat în Hong Kong

Un tribunal din Hong Kong l-a achitat pe senatorul american Jeff Wilson pentru că avea un pistol în bagaje când a fost controlat de chinezi, cu condiția să nu comită nicio infracțiune în următorii doi ani în China.

Jeff Wilson, senator al statului Washington, a fost arestat pe 21 octombrie, după ce a sosit pe aeroportul din Hong Kong cu un pistol în bagajul de mână.

Prin achitarea sa, magistratul l-a amendat pe Wilson cu 256 de dolari și i-a dat un ordin de „bună purtare” pe o perioadă de doi ani, afirmând că instanța a hotărât că republicanul nu a încălcat legea în mod deliberat.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă