32.2 C
București
marți, 23 iulie 2024
AcasăEconomieCât câștigă un pilot și o stewardesă TAROM. Sumele nu sunt deloc...

Cât câștigă un pilot și o stewardesă TAROM. Sumele nu sunt deloc mici

La TAROM, veniturile însoțitorilor de bord sunt de aproximativ 1.000 de euro lunar, în timp ce piloții câștigă între 6.000 și 7.000 de euro pe lună. În ciuda acestor salarii, compania preconizează pierderi semnificative.

Compania aeriană de stat are angajați între 200 și 300 de piloți, cu salarii între 6.000 și 7.000 de euro pe lună. Pe de altă parte, veniturile unui însoțitor de bord la TAROM nu depășesc cu mult 1.000 de euro lunar, potrivit ZF Live.

„Un pilot câștigă 6.000-7.000 de euro, iar o stewardesă câștigă o mie – o mie și ceva de euro pe lună, dar problema nu este la piloți și la însoțitorii de zbor”, a declarat Dan Pascariu, președintele Consiliului de Administrație al TAROM, într-un interviu la ZF Live.

Nicolae Demetriade, fost director al companiei, susține că pachetul salarial al piloților este justificat, având în vedere responsabilitatea enormă și cunoștințele complexe necesare pentru a pilota un avion.

În ciuda acestor salarii, compania aeriană de stat preconizează pierderi atât pentru anul 2013, cât și pentru 2014.

Una dintre principalele surse de pierderi, menționată de oficialii companiei și de ministrul Transporturilor, Relu Fenechiu, sunt cheltuielile de întreținere ale celor două aeronave AIRBUS 310, achiziționate în 1992. Aceste costuri ajung la 14 milioane de euro anual, în ciuda faptului că cele două avioane sunt rar utilizate.

Narcis Rosioru
Narcis Rosioruhttp://www.romanialibera.ro
Narcis Roșioru, născut în 1989, este un profesionist în comunicare și mass-media din București. Începând cu 1 iulie 2024, s-a alăturat echipei România Liberă. Anterior, Narcis a avut diverse roluri în mass-media, inclusiv editor web și specialist în social media la Europa FM, reporter la Fanatik.ro și producător video la Mediafax Group. A fost și redactor-șef la TeoTrandafir.com, unde a coordonat echipa editorială și gestionat pagina de Facebook. Narcis are o diplomă de master în Tehnici de Comunicare și Producție Mass-Media de la Universitatea Dunărea de Jos din Galați, unde a obținut și diploma de licență în Jurnalism.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă