18.8 C
București
miercuri, 17 aprilie 2024
AcasăInternaționalCandidații britanici la conducerea conservatoare se confruntă cu privire la modul de...

Candidații britanici la conducerea conservatoare se confruntă cu privire la modul de abordare a crizei costului vieții, în ultima săptămână de campanie

Liz Truss are în plan reducerea generală a TVA-ului cu 5 % dar și anularea taxei pe asigurarea națională impusă de fostul trezorier și actual competitor, Rishi Sunak. Liz Truss rămâne principalul candidat favorit în cursa pentru înlocuirea lui Boris Johnson.

LONDRA: Fost cancelar al Regatului Unit și candidat la prim-ministru CREDIT AP

Rishi Sunak consideră că planurile lui Liz Truss de a aborda criza costului vieții prin reducerea generală a TVA-ului nu îi va ajuta pe cei care se luptă să plătească facturile pentru alimente ci mai degrabă vor ajuta gospodăriile mult mai bogate.

Principalul favorit în cursa pentru conducerea conservatoare a fost acuzată că ia în considerare o mișcare „regresivă” și „defectuoasă” care ar putea costa bugetul statului până la 38 de miliarde de lire sterline pe an.

Este important de reamintit că actualul guvern se confruntă cu solicitări ferme pentru a oferi mai mult sprijin odată cu creșterea costurilor energiei.

În ultima săptămână a concursului pentru conducerea conservatorilor a izbucnit o nouă dispută cu privire la opțiunea „nucleară” a lui Truss de a reduce TVA-ul pentru a-i ajuta pe cei care își vor vedea plățile de gaz și electricitate crescând. Aceasta vine ca urmare a confirmării că plafonul prețului energiei va crește cu 80% din octombrie în Anglia, Scoția și Țara Galilor.

Pe lângă mai multe reduceri de taxe promise, Sunday Telegraph a raportat că Truss ia în considerare reducerea taxei principale de 20% pe bunuri și servicii cu cinci puncte procentuale la 15% – cea mai mare reducere vreodată.

S-a spus că ar fi fost examinat de Trezorerie ca parte a modelului după răspunsul lui Gordon Brown la prăbușirea financiară din 2008, când TVA-ul a fost redus de la 17,5% la 15% timp de un an.

Dar o sursă din echipa lui Sunak a spus că, dat fiind că TVA-ul nu a fost plătit pentru articolele de bază, cum ar fi alimentele de bază, mișcarea nu va face „nimic pentru a ajuta familiile să-și plătească facturile la supermarket”.

Ei au numit planul „defectuos la multe niveluri” și „regresiv”, susținând că ar beneficia gospodăriile mai bogate, cu „foarte puține sau deloc beneficii pentru gospodăriile cu venituri mai mici, care vor avea nevoie de cel mai mult ajutor în această iarnă”.

The Guardian a numit o sursă care a declarat că este „încă o adăugire la gaura neagră de cheltuieli a lui Liz” – adăugându-se la cele „60 de miliarde de lire sterline existente de alte reduceri permanente de taxe nefinanțate… toate plătite prin împrumuturi de bani pe care nu îi avem și riscând să alimenteze și mai mult inflația”.

Echipa lui Truss nu a contestat că mișcarea a fost printre opțiunile elaborate împreună cu probabil noul ei cancelar, Kwasi Kwarteng, dacă va deveni prim-ministru pe 6 septembrie.

John Redwood, fost șef al politicii pentru Margaret Thatcher, promovat pentru un rol în Trezorerie sub conducerea Truss, a mai spus că sunt necesare mai multe măsuri privind furnizarea de energie și prețurile pentru afacerile care se confruntă cu o creștere uriașă a facturilor la energie.

Întrucât guvernul de tranzit al lui Boris Johnson a exclus să-și asume angajamente semnificative de cheltuieli înainte de a părăsi Numărul 10 în puțin peste o săptămână, un deputat conservator înalt a recunoscut duminică că situația a fost frustrantă pentru oameni.

„Toată lumea vrea să poată spune „acesta este exact ceea ce va fi anunțat în cazul în care candidatul nostru anume câștigă””, a declarat Simon Hart, fost ministru și susținător Sunak.

„Pentru a putea face asta acum, a specula acum despre amploarea provocării și apoi a veni cu o soluție este, cred, ușor nerezonabil.

„Va exista un anumit număr? Vom spune „vă vom da această sumă de bani pe 7 septembrie 7”? Nu, cred că ar fi iresponsabil să faci asta. A declarat aceste pentru The Guardian.

Redacția
Redacțiahttps://romanialibera.ro
România Liberă este o publicație tipărită și online pentru politică, afaceri și avocați, care acoperă anunțuri pentru litigii majore, tranzacții și probleme de reglementare. A fost fondată în 1877, în România. RL este o publicație de ultimă oră și unul dintre cele mai cunoscute cotidiene la nivel mondial, în principal ca voce a opoziției împotriva autocraților și a fostei Securități. Printre autorii și cititorii noștri se numără cea mai mare organizație filantropă, Fundația pentru o Societate Deschisă din SUA, precum și editorialiști internaționali celebri, profesori de știință și de drept din întreaga lume. În 2009, RL publica săptămânal un supliment de opt pagini cu articole în limba engleză din New York Times, astăzi publică cele mai noi videoclipuri și știri Reuters. Cu sediul în București, RL numără în prezent 50 de colaboratori, agenți și jurnaliști.
Cele mai citite

SUA va ajuta prudent Ucraina și Israelul

Noile proiecte de ajutor american pentru Ucraina şi Israel, anunţate luni de şeful republican al Camerei Reprezentanţilor, vor fi utile celor două ţări, a...

Jens Stoltenberg: România are un rol esențial în apărarea flancului estic al NATO

România este esențială pentru apărarea flancului estic al NATO, a spus Jens Stoltenberg, șeful NATO, după discuția avută marți cu președintele Klaus Iohannis, potrivit...

SUA va ajuta prudent Ucraina și Israelul

Noile proiecte de ajutor american pentru Ucraina şi Israel, anunţate luni de şeful republican al Camerei Reprezentanţilor, vor fi utile celor două ţări, a...
Ultima oră
Pe aceeași temă