3.7 C
București
joi, 22 februarie 2024
AcasăInternaționalBREAKING NEWS. Autorul Pentagon Leaks, arestat de FBI

BREAKING NEWS. Autorul Pentagon Leaks, arestat de FBI

Biroul Federal de Investigaţii (FBI) al SUA l-a reţinut joi la North Dighton (statul Massachusetts) pe presupusul autor al recentei scurgeri de documente militare secrete ale Pentagonului, relatează agenţia EFE, citată de Agerpres.

Reţinerea suspectului a fost anunţată de FBI printr-un comunicat, fără a preciza identitatea acestuia. Totuși, presa de peste ocean anunță că numele acestuia este Jack Teixeira, un tânăr în vârstă de 21 de ani, membru al Gărzii Naţionale Aeriene din Massachusetts.

Suspectul conduce „Thug Shaker Central”, un grup online unde circa 20-30 de persoane îşi manifestă pasiunea pentru arme, jocuri video şi afişează meme-uri rasiste.

Postate iniţial pe pagina web a respectivului grup, documentele secrete apărute începând din weekendul trecut şi pe reţelele de socializare Twitter şi Telegram oferă o imagine asupra activităţilor de culegere de informaţii desfăşurate de SUA pe plan global. Dar ies în evidenţă dezvăluirile despre războiul ruso-ucrainean şi despre ajutorul militar occidental oferit Kievului. Datate din februarie şi martie, aceste documente arată deopotrivă deficienţe atât ale armatei ruse, cât şi ale armatei ucrainene.

Urmărește România Liberă pe TwitterFacebook și Google News!

Cătălin Mihai
Cătălin Mihai
Cătălin Mihai a absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București și lucrează în presa centrală din anul 2014. În paralel cu activitatea jurnalistică, a activat ca redactor în cadrul Editurii Universității din București. A lucrat pentru România Liberă ca editor online și jurnalist sportiv între anii 2019-2021, iar din martie 2023 s-a alăturat din nou echipei.
Cele mai citite

Germania ar putea intra în recesiune

PIB-ul Germaniei va creşte cu doar 0,2% în acest an, a declarat ministrul german de finanţe, Robert Habeck, potrivit zf.ro. Noile prognoze sunt mult mai...

Parlamentul israelian a respins cu o majoritate uriașă orice „recunoaștere unilaterală a unui stat palestinian”

Parlamentul israelian a votat miercuri cu o majoritate covârşitoare o rezoluţie propusă de prim-ministrul Benjamin Netanyahu împotriva oricărei "recunoaşteri unilaterale a unui stat palestinian",...
00:00:46

Casele se clatină și sunt pe punctul de a se prăbuși după o ploaie torențială în Bolivia

Ploile abundente din Bolivia au provocat alunecări de teren de-a lungul malurilor unui râu umflat, din La Paz, miercuri (21 februarie), lăsând mai multe...
Ultima oră
Pe aceeași temă