7.8 C
București
marți, 24 decembrie 2024
AcasăInternaționalBanca Mondială: Cele mai sărace țări din lume, în cea mai gravă...

Banca Mondială: Cele mai sărace țări din lume, în cea mai gravă criză financiară din ultimele două decenii

Cele mai sărace 26 de țări din lume se confruntă cu cea mai precară situație financiară din ultimii 20 de ani, conform unui nou raport al Băncii Mondiale.

Aceste state, care găzduiesc 40% din populația afectată de sărăcie extremă, se confruntă cu o creștere semnificativă a datoriilor și sunt tot mai vulnerabile la dezastre naturale și conflicte armate.

Raportul arată că datoriile țărilor incluse în analiză au atins niveluri record între 2006 și 2024, iar impactul dezastrelor naturale generează pierderi anuale de 2% din PIB în medie.

Sărăcia afectează tot mai mult statele deja vulnerabile

Majoritatea acestor state, situate în Africa sub-sahariană, precum Etiopia, Ciad și Congo, dar și în Afganistan și Yemen, sunt astăzi mai sărace decât erau înainte de pandemia de COVID-19.

Banca Mondială consideră această situație un eșec major în lupta împotriva sărăciei extreme și a lansat o campanie de strângere a 100 de miliarde de dolari pentru a sprijini aceste națiuni.

Două treimi din cele 26 de țări studiate sunt afectate de conflicte armate sau instabilitate socială și politică.

Narcis Rosioru
Narcis Rosioruhttps://www.romanialibera.ro
Narcis Roșioru, născut în 1989, este un profesionist în comunicare și mass-media din București. Începând cu 1 iulie 2024, s-a alăturat echipei România Liberă. Anterior, Narcis a avut diverse roluri în mass-media, inclusiv editor web și specialist în social media la Europa FM, reporter la Fanatik.ro și producător video la Mediafax Group. A fost și redactor-șef la TeoTrandafir.com, unde a coordonat echipa editorială și gestionat pagina de Facebook. Narcis are o diplomă de master în Tehnici de Comunicare și Producție Mass-Media de la Universitatea Dunărea de Jos din Galați, unde a obținut și diploma de licență în Jurnalism.
Cele mai citite

Oportunitate pentru firmele din România: Sponsorizare ONG-uri și facilități fiscale

Pentru firmele plătitoare de impozit pe profit, cheltuiala cu sponsorizarea nu este deductibilă fiscal Firmele din România au la dispoziție o oportunitate valoroasă de a...

Regula U21, mai eficientă ca niciodată. Premieră absolută în Superliga după 8 ani de la implementare

Pentru prima dată de la introducerea regulii U21 în 2016, fiecare etapă din Superliga României a sezonului 2024/2025 a înregistrat cel puțin un marcator...

PSD pregătește schimbarea la conducerea ANS. Thomas Moldovan, în locul Elisabetei Lipă

Elisabeta Lipă nu mai poate conduce Agenția Națională pentru Sport, după ce a fost aleasă deputat, iar PSD îl pregătește pe Thomas Moldovan, fost...
Ultima oră
Pe aceeași temă