7.7 C
București
luni, 19 februarie 2024
AcasăPoliticăAUR îi cere demisia lui Iulian Dumitrescu din funcția de președinte al...

AUR îi cere demisia lui Iulian Dumitrescu din funcția de președinte al Consiliului Județean Prahova

După ce preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Prahova, Iulian Dumitrescu, a fost adus, joi după-amiază, cu mandat, la DNA Bucureşti, reprezentanții AUR au cerut demisia acestuia din funcție.

Procurorii DNA au efectuat, joi, percheziţii la domiciliul preşedintelui CJ Prahova, dar şi la mai mulţi membri ai familiei, printre care şi la sora acestuia, dar și sediul CJ.

Președintele CJ Prahova ar fi suspectat de luare de mită şi fals în declaraţii, iar ancheta ar viza, printre altele, modul prin care ar fi fost încheiat contractul de proiectare şi execuţie în cazul centurii oraşului Mizil.

„Putregaiul sistemului politic și administrativ gestionat de PNL și PSD continuă să iasă la suprafață. Cazul baronului PNL de Prahova, Iulian Dumitrescu, reprezintă imaginea perfectă a unui sistem corupt pe care l-au creat și moșit liberalii și social-democrații în decursul a 34 de ani.

Cu cât ești mai penal, mai arogant față de lege și societate, cu cât transformi instituția publică și banul public în moșie proprie, cu atât ești mai bun pentru administrația locală și județeană pentru PNL. În acest tablou se încadrează și baronul de Prahova al PNL, Iulian Dumitrescu, cel care, potrivit presei, plătește o chirie lunară de 6000 de euro pentru un apartament de 800 de mp în cartierul de lux Stejarii din nordul Capitalei, iar soția acestuia conduce un Lamborghini Urus de 250.000 de dolari. Totul să înțelegem că din banii de președinte al Consiliului Județean!?”, informează un comunicat transmis presei de AUR.

Reprezentanții Partidului Alianța pentru Unirea Românilor au solicitat pe această cale demiterea de urgență a lui Dumitrescu, care ocupă și una dintre cele patru funcții de prim-vicepreședinte al PNL: „Solicităm atât PNL, cât și PSD, delimitarea fără ezitare de faptele de corupție ale unui reprezentant al coaliției de guvernare, iar baronului Iulian Dumitrescu îi solicităm de urgență demisia din funcția pe care o deține. Un personaj suspectat pentru fapte de corupție, pentru luare de mită, nu are ce să caute în funcția publică pe care o deține și nu mai poate fi parte a deciziei la nivelul administrației județene prahovene”.

Urmărește România Liberă pe  XFacebook și Google News!

Cătălin Mihai
Cătălin Mihai
Cătălin Mihai a absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București și lucrează în presa centrală din anul 2014. În paralel cu activitatea jurnalistică, a activat ca redactor în cadrul Editurii Universității din București. A lucrat pentru România Liberă ca editor online și jurnalist sportiv între anii 2019-2021, iar din martie 2023 s-a alăturat din nou echipei.
Cele mai citite

Pe fondul crizei forței de muncă din țară, ministrul Justiției vrea să angajeze deținuți

Autoritățile caută soluții pentru impulsionarea pieței muncii, în condițiile în care România se confruntă cu o criză tot mai accentuată în acest domeniu. O variantă...

Poliția, complice cu hoții! Jaf în Parcul Național Munții Rodnei

Agent Green dezvăluie dezordinea din cadrul poliției române și incapacitatea acesteia de a interveni pentru a opri tăierile ilegale din Parcul Național Munții...

China se oferă să sprijine Ungaria în probleme de securitate

China s-a oferit să susțină Ungaria, partener strategic de lungă durată, în probleme de securitate publică, dincolo de relațiile comerciale și de investiții, în...
Ultima oră
Pe aceeași temă