29.5 C
București
sâmbătă, 20 iulie 2024
AcasăInternaționalArmata israeliană a eliberat o femeie soldat ostatică a Hamas

Armata israeliană a eliberat o femeie soldat ostatică a Hamas

Armata israeliană a anunţat luni că a eliberat o femeie soldat ţinută ostatică de mişcarea islamistă Hamas în Fâşia Gaza, au anunţat autorităţile israeliene, citate de Reuters. „Aceasta este o dovadă suplimentară a capacității noastre de a ajunge la ostatici”, afirmă ministrul israelian al Apărării, Yoav Gallant, subliniind, din nou, că „nu va fi un război scurt sau ușor”, conform The Times of Israel, preluat de hotnews.ro.

În noaptea de duminică spre luni, în urma unei operațiuni terestre a Armatei isrealiene, a fost eliberată Ori Megidish, ținută ostatică de Hamas în Fâșia Gaza. Ea era soldat în Armata israeliană, care nu a dat mai multe detalii despre circumstanțele eliberării acesteia.

IDF a mai transmis că Ori Megidish a fost supusă unor controale medicale şi că se simte bine și s-a întâlnit deja cu familia sa.

„Forţele de apărare israeliene şi Shin Bet vor continua să facă toate eforturile pentru a obţine eliberarea celor răpiţi”, a mai transmis IDF.

Ministrul isrealian al Apărării, Yoav Gallant, spune că operațiunea de peste noapte din Fâșia Gaza în urma căreia a fost eliberată Ori Megidish „este dovada că Israelul poate salva ostaticii ținuți de Hamas și de alte grupuri teroriste”, scrie The Times of Israel.

„Aceasta este o dovadă suplimentară a capacității noastre de a ajunge la ostatici, a importanței operațiunii la sol și, mai presus de toate, a angajamentului nostru față de fiecare dintre ostatici”, a spus Gallant.

El a subliniat, din nou, că „nu va fi un război scurt sau ușor”.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă