10.7 C
București
miercuri, 20 noiembrie 2024
AcasăȘtirile zileiApple a introdus o nouă funcție de securitate pe iPhone

Apple a introdus o nouă funcție de securitate pe iPhone

Apple a introdus o nouă funcție de securitate pe iPhone care presupune restartarea dispozitivului după 72 de ore de inactivitate, potrivit cercetătorilor în securitate, scrie presa internațională.

Această funcție a fost observată inițial de experți în domeniul criminalisticii digitale, care s-au confruntat cu dificultăți în accesarea și extragerea datelor de pe dispozitivele care se repornesc automat după această perioadă de timp.

La 72 de ore de inactivitate, iPhone-ul se restartează și blochează cheile de criptare ale utilizatorului, făcându-l mai greu de accesat cu instrumente mai vechi sau mai ieftine.

CITEȘTE ȘI – iOS 18.2 ar putea fi lansat chiar în luna decembrie a acestui an

Această măsură de securitate ajută la protejarea datelor utilizatorilor, în special în cazurile în care dispozitivul a fost furat.

Chiar dacă face mai dificile investigațiile criminalistice, funcția nu le face imposibile, deoarece autoritățile pot lucra împreună cu analiști profesioniști pentru a depăși această limită.

iPhone-urile sunt în două stări diferite de securitate: „Before First Unlock” (BFU), în care datele sunt complet criptate și aproape imposibil de accesat, și „After First Unlock” (AFU), în care anumite date pot fi mai ușor extrase de unele unelte criminalistice.

Această măsură se adaugă altor funcționalități de securitate implementate de Apple în ultimii ani, care au stârnit critici din partea autorităților, care susțin că acestea fac munca lor mai dificilă.

Un exemplu notabil a fost în 2016, când FBI a cerut Apple să creeze o portiță pentru a debloca un iPhone al unui atacator, dar compania a refuzat, iar ulterior, o companie australiană a ajutat FBI-ul să obțină acces la telefon.

Securitatea iPhone-urilor este una dintre caracteristicile de bază care au contribuit la popularitatea dispozitivelor Apple. Compania a implementat multiple măsuri de protecție pentru a asigura confidențialitatea și integritatea datelor utilizatorilor.

De la autentificarea prin Face ID și Touch ID, la criptarea end-to-end a mesajelor și utilizarea unui procesor dedicat pentru gestionarea datelor sensibile, Apple pune un accent deosebit pe protejarea informațiilor personale.

În plus, App Store-ul este riguros reglementat, iar actualizările regulate de software ajută la remedierea rapidă a vulnerabilităților. Aceste măsuri fac ca iPhone-urile să fie printre cele mai sigure dispozitive mobile de pe piață.

Urmărește România Liberă pe XFacebook și Google News!

Alexandru Stancu
Alexandru Stancu
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite

Dr. Oz va lucra cu Robert F. Kennedy Jr. la reforma asistenței medicale

Trump a ales personalitatea de televiziune și chirurgul dr. Mehmet Oz, ca administrator al unei agenții de anvergură cu cheltuieli anuale de 2,6 trilioane...

Benjamin Netanyahu spune că Hamas nu va mai conduce Fâșia Gaza

Premierul israelian Benjamin Netanyahu a declarat, marți, în timpul unei vizite în Gaza, că Hamas nu va conduce enclava palestiniană după încheierea războiului și...

Ce este Cloud Computing și care sunt avantajele acestei tehnologii?

Te-ai întrebat vreodată cum reușesc marile companii să gestioneze volume imense de date, să scaleze rapid infrastructura IT și să ofere servicii personalizate fără...
Ultima oră
Pe aceeași temă