6.8 C
București
vineri, 15 noiembrie 2024
AcasăȘtirile zileiAplicația Gemini de la Google, disponibilă pentru iPhone

Aplicația Gemini de la Google, disponibilă pentru iPhone

În lumea chatbot-urilor AI, prezența constantă pe ecranul utilizatorului este esențială, iar companiile se grăbesc să dezvolte aplicații desktop și mobile pentru a oferi noi funcționalități și pentru a fi mereu vizibile.

Un exemplu relevant este aplicația Gemini lansată de Google pentru iPhone, disponibilă recent în App Store. Aceasta este simplă și ușor de utilizat, având o fereastră de chat și un istoric al conversațiilor anterioare.

Utilizatorii pot interacționa cu botul prin text, voce sau cameră foto, iar aplicația oferă aceleași funcționalități ca și secțiunea Gemini din aplicația Google sau site-ul Gemini.

CITEȘTE ȘI – Apple a introdus o nouă funcție de securitate pe iPhone

O caracteristică nouă a aplicației Gemini pentru iPhone este accesul la Gemini Live, un mod de conversație mai interactiv, similar cu modul vocal al ChatGPT.

Acesta a fost disponibil pe Android, dar acum este și pe iPhone, oferind o experiență bună în testele inițiale. Gemini Live va deveni disponibil pe scară largă odată cu următoarea versiune a aplicației.

Aplicația Gemini este concepută pentru a fi plasată pe ecranul principal al telefonului, astfel încât utilizatorii să poată accesa rapid chatbot-ul cu o singură atingere. Cu toate că Gemini are limitări, cum ar fi imposibilitatea de a modifica setările sau de a accesa aplicații externe, ea poate interacționa cu alte aplicații Google, cum ar fi YouTube Music sau Google Maps.

Scopul principal al aplicației este de a transforma telefonul într-un dispozitiv mai interactiv și accesibil prin AI. Totuși, succesul acestei aplicații depinde de utilizarea efectivă de către utilizatori, iar competiția pentru a ocupa un loc pe ecranul principal al telefonului este intensă.

Inteligența artificială (IA) reprezintă un domeniu al tehnologiei care se ocupă cu crearea de sisteme capabile să efectueze sarcini ce necesită inteligență umană.

Acestea pot învăța, raționa, rezolva probleme și lua decizii pe baza datelor și experienței anterioare.

De la asistenți virtuali și aplicații de recunoaștere a vorbirii, până la algoritmi de predicție și vehicule autonome, IA are un impact semnificativ asupra vieții cotidiene.

Urmărește România Liberă pe XFacebook și Google News!

Alexandru Stancu
Alexandru Stancu
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite

Zona Euro, tot mai în urmă față de SUA în cursa economică

Economia zonei Euro continuă să piardă teren în fața Statelor Unite, potrivit unui raport al Comisiei Europene publicat vineri. Prognoza de creștere pentru Zona Euro...

Robert F. Kennedy Jr., controversatul critic al vaccinurilor, nominalizat de Trump pentru conducerea Sănătății în SUA

Robert F. Kennedy Jr., în vârstă de 70 de ani, a fost propus de viitorul președinte Donald Trump pentru a conduce Departamentul de Sănătate...

Statele Unite resping acuzațiile ONU privind genocidul în Gaza și critică raportul Human Rights Watch

Statele Unite au condamnat ferm concluziile unui comitet special al ONU care a sugerat că metodele utilizate de Israel în Fâșia Gaza „corespund caracteristicilor...
Ultima oră
Pe aceeași temă