ANPC a propus spre închidere celebrul restaurant din Herăstrău „Taverna Racilor.” Localul aparține lui Paul Nicolau, cunoscut sub numele de „Pescobar.”
Restaurantul Taverna Racilor Herăstrău se confruntă cu posibilitatea de a fi închis temporar, cu o perioadă de până la 12 luni, în urma unor controale efectuate de comisarii de la Protecția Consumatorilor în perioada iunie-septembrie a acestui an. Comisarii au descoperit anumite nereguli în funcționarea restaurantului, conform Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor (ANPC).
„În urma deficienţelor constatate, comisarii CRPCR Bucureşti-Ilfov au aplicat următoarele sancţiuni: în data de 01.06.2023 – administrator SC Nedsea SRL – amenzi contravenţionale în valoare de 25.000 lei; un avertisment; oprirea definitivă de la comercializare a 156 kg produselor alimentare neconforme, în valoare de circa 2600 lei; oprirea temporară a unităţii de la prestarea serviciilor până la remedierea deficienţelor. Ulterior, a fost verificată măsura dispusă de oprire temporară a unităţii de la prestarea serviciilor şi s-a constatat că aceasta nu a fost respectată, societatea fiind sancţionată contravenţional cu amendă în valoare de 5.000 lei şi s-a propus emiterea deciziei de închidere a unităţii”, se precizează în comunicat, potrivit Agerpres.
Printre abaterile constatate de comisarii de la Protecția Consumatorului se numără:
- folosirea unor materii prime şi a unor semipreparate fără etichete cu elemente de identificare şi caracterizare
- utilizarea unor agregate frigorifice neigienizate, cu grătare cu rugină, sistem de ventilaţie cu depuneri masive de praf, chedere depreciate şi murdare
- prezenţa insectelor vii (muşte) în unitate, schimbarea stării termice a produselor
- nerespectarea temperaturii de păstrare a preparatelor finite calde, existenţa unor condiţii improprii în spaţiul de lucru (paviment neigienizat)
- lipsa verificării metrologice a cântarelor utilizate
- lipsa informării cu privire la ingredientele conţinute de preparate, a aditivilor şi a alergenilor, în lista meniu
- lipsa autorizaţiei emisă de Primărie.
@tavernaracilortimisoara Sunt dator si eu cu o explicatie opiniei publice cat si mediei din România! Nu s a gasit nici un fel de marfă stricata, toata marfa era in termen buna ptr consum, nu am respectat temperatura pe parcursul transportului de 1 ora de la depozitul nostru din Giurgiu pana la taverna din herastrau, in loc de -18 grade C marfa a ajuns la -6 grade celsius! Anpc a constatat acest lucru si s a dispus confiscarea ! Mentionez ca zilnic la taverna din Herastrau vindem intre 1000-1500 kg de peste si fructe de mare!! taverna nu este inchisa, vă asteptam la noi cu cele mai bune produse din România ❤️🇷🇴 #pescobar ♬ original sound – tavernaracilortimisoara
Urmărește România Liberă pe Twitter, Facebook și Google News!