Federația Sindicatelor Olandeze (Federatie Nederlandse Vakbeweging – FNV) a anunțat miercuri că angajații fabricilor de bere ale gigantului industriei de profil Heineken NV intenționează să intre în prima grevă din ultimii circa 25 de ani, după ce ultimatumul fixat pentru a ajunge la un acord cu patronatul a expirat marți, scrie Bloomberg.
Angajații de la fabricile de bere din Den Bosch și Zoeterwoude, precum și cei ai diviziei de băuturi răcoritoare Vrumona din Bunnik sunt pregătiți să oprească lucrul începând de vineri, potrivit FNV, după ce cererile lor de măriri de salarii cu mai mult 1,5% în acest an și cu mai mult 2% anul viitor, așa cum propunea compania, au fost respinse, transmite afaceri.news.
Reprezentantul FNV pentru industria alimentară, Niels Suijker, a declarat că creșterea propusă a salariilor a fost ”mult prea mică” și rămâne sub nivelul inflației. El a adăugat că este o ”rușine” că Heineken nu a răspuns solicitărilor FNV de modificare a contractului colectiv de muncă, document care afectează 1.250 de angajați de la unitățile de aprovizionare ale companiei.
Deși salariile sunt cu 14% mai mari decât la alte companii, angajații Heineken fac grevă
Compania a transmis că salariile angajaților săi sunt cu aproximativ 14% mai mari decât cele din alte companii din industria bunurilor de larg consum din Olanda și că oferta sa finală, care include o creștere colectivă a salariului cu 3,5% în doi ani, ar putea să crească până la aproximativ 6,5%.
”Trăim vremuri dificile, iar Heineken a fost lovită extrem de sever de pandemie”, a transmis producătorul de bere într-o declarație de presă.
Sectorul HoReCa din Olanda se află într-o criză profundă, iar producătorul de bere se confruntă simultan cu ”creșteri istorice ale costurilor de producție”, a mai precizat compania în comunicatul său.