0.5 C
București
sâmbătă, 4 decembrie 2021
AcasăEconomieEconomie internăCei mai mulți angajați în telemuncă sunt la companiile cu salarii mari

Cei mai mulți angajați în telemuncă sunt la companiile cu salarii mari

Cei mai mulți angajați în telemuncă sunt la companiile cu salarii mari. Topul industriilor care au încheiat cele mai multe contracte de telemuncă este condus de domeniul IT.

Această informație apare într-un studiu prezentat de Accace Romania, o importantă companie de consultanță de afaceri. Potrivit Accace Romania, cele mai multe contracte de telemuncă s-au înregistrat la începutul anului 2021.

În topul industriilor cu cele mai multe contracte de telemuncă în ultimul an și jumătate s-au aflat industria de IT, firmele de consultanță și cele din domeniul bancar. După cum se știe, în România, cele mai mari salarii sunt în domeniul IT.

Accace Romania estimează că, în contextul pandemic, tot mai mulți angajatori vor opta pentru contracte de telemuncă sau muncă la domiciliu. O asemenea decizie este luată în industriile care permit această variantă de lucru.

Salariile nu au fost, se pare, influențate de pandemie. Salariile s-au menținut la același nivel sau au crescut pe criterii de performanță.

Unde sunt cei mai mulți angajați în telemuncă

„Observăm clar o creștere a contractelor de telemuncă, mai ales de la începutul acestui an, în industrii precum IT, consultanță sau bancară, unde lucrul la distanță este mai facil de pus în practică. Aceste domenii s-au adaptat mult mai ușor la schimbările din ultimul an și datorită gradului mare de digitalizare din activitatea lor, dar și a faptului că au adoptat, în mai mică măsură, contracte de telemuncă încă de la nivelul anului 2018. Totodată, observăm creșteri și în industriile în care nu existau contracte de telemuncă înainte de martie 2020. Pandemia, noile reglementări aduse în legislație, dar și o mai bună definire a  conceptului de <telemuncă> au impulsionat companiile să facă această schimbare în ceea ce privește munca la distanță”, a declarat Laura Ștefan, Managing Director Accace România.

Telemunca are însă și dezavantaje. Crește riscul accidentelor de muncă, întrucât activitatea nu se mai desfășoară în incinta companiei. O altă problemă este comunicarea între colegi, care devine mai dificilă. 

Mihai Diac
Experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online, dintre care, din anul 2015, la ziarul "România liberă".
Cele mai citite

Bărbat înarmat cu pistol încărcat, într-un avion ce a zburat către SUA

Un bărbat călătorit cu avionul din Barbados la Miami, statul Florida, cu un pistol încărcat în buzunar, a potrivit presei de peste ocean. Pasagerul a...

Hunor i-a cerut amabasadorului Germaniei să sprijine aderarea României la Schengen

Vicepremierul Kelemen Hunor spune că i-a solicitat ambasadorului Germaniei la Bucureşti să sprijine aderarea României la Schengen şi încetarea Mecanismului de Cooperare şi Verificare...
Ultima oră
Pe aceeași temă