ANAF anunţă că urmează controlul fiscal pentru cei care oferă meditații, persoanele care prestează servicii de înfrumuseţare(cosmeticienii) şi cei care obţin venituri din cedarea folosinţei bunurilor(rentierii) pentru a plăti impozite, informează Ziarul Financiar.
Agenţia Naţională de Administrare Fiscală derulează trei proiecte pilot prin care se urmăreşte stimularea conformării voluntare, dedicat persoanelor fizice, care se vor concentra pe educarea şi informarea contribuabililor despre obligaţiile fiscale, conform Ziarul Financiar.
Astfel, trei categorii de contribuabili vor trebui să-şi impoziteze câştigurile: cadrele didactice şi alte persoane ce pot obţine venituri din meditaţii, persoanele care obţin venituri din cedarea folosinţei bunurilor şi persoanele fizice care realizează venituri din prestarea unor activităţi de înfrumuseţare şi întreţinere corporală.
Dan Vîlceanu anunța în septembrie 2021 mai multe categorii ce ar urma să plătească impozite, după ce au fost exceptate
Ministrul Finanţelor, Dan Vîlceanu, a anunţat marţi, 28 septembrie 2021, că are în lucru varianta eliminării excepţiilor de la plata impozitului şi a contribuţiilor pe venit în domenii precum IT-ul, cercetarea şi construcţiile.
Într-un interviu pentru Antena 3, întrebat dacă guvernul va mări TVA în 2022, ministrul Dan Vîlceanu a spus: ”Exclus să creştem TVA. Dar există o discuţie legată de excepţii la plata impozitului pe venit şi plata contribuţiilor”. Întrebat dacă e vorba despre salariaţii din IT, cercetare şi construcţii, Vîlceanu a spus că ”sunt mai multe categorii. Toate excepţiile de la plata impozitului pe venit şi la plata contribuţiilor pe venit, plus excepţiile la plata impozitelor şi taxelor locale, sunt undeva la 3% din PIB. E o sumă foarte mare. Este o chestiune de echitate, corectitudine. Unii plătesc, alţii nu (…) Este o variantă, mă refer la toate excepţiile. De altfel avem şi critici din partea Comisiei şi altor organisme internaţionale”.
Ministrul Vîlceanu a mai anunţat că guvernul va modifica modul în care sunt evaluate imobilele pentru care se plătesc taxe locale pentru că acum valoarea de impozitare ar fi prea mică faţă de valoarea de piaţă.
Urmărește România Liberă pe Twitter, Facebook și Google News!