Președintele Rusiei, Vladimir Putin, a introdus o amenințare teribilă în cel mai recent discurs, susținând că Statele Unite sunt prima țară care a folosit arme nucleare, iar prin această decizie militară „au creat un precedent”.
Cu alte cuvinte, dacă Statele Unite au folosit arme nucleare, și alte țări au dreptul să folosească. Aluzia lui Putin se leagă, evident, de războiul pe care Rusia îl poartă în Ucraina, război în cadrul căruia Rusia ar fi capabilă să lanseze o rachetă nucleară.
„Statele Unite sunt singura țară din lume care a folosit de două ori arme nucleare, distrugând orașele japoneze Hiroshima și Nagasaki. Și pentru că veni vorba, au creat un precedent.
Permiteți-mi să vă reamintesc, de asemenea, că, în timpul celui de-al Doilea Război Mondial, Statele Unite, împreună cu britanicii, au transformat Dresda, Hamburg, Köln și multe alte orașe germane în ruine fără nicio necesitate militară. Și asta s-a făcut în mod demonstrativ, repet, fără nici o necesitate militară. A existat un singur scop: la fel ca în cazul bombardamentelor nucleare din Japonia, să intimideze atât țara noastră, cât și întreaga lume”, a susținut președintele Putin.
Este de remarcat intenția liderului rus de a provoca divergențe între SUA și Germania.
Rusia consideră că și ea are dreptul să folosească arme nucleare
Liderul de la Kremlin a lansat acest mesaj în cadrul ceremoniei de recunoaștere a „unirii” cu Rusia a celor patru regiuni din Ucraina. Este vorba de așa-zisele „Republici Populare” Donețk și Lugansk precum și de regiunile Herson și Zaporojie. Interesant este faptul că regiunea Zaporojie nici măcar nu e controlată de Rusia.
La câteva ore după discursul președintelui Putin, surse occidentale anunțau că au remarcat deplasarea unui submarin nuclear al Rusiei.
Din discursul președintelui Putin, un alt element interesant este că liderul Rusiei critică acordul de la Belovejskaia Pușcia, din anul 1991. Este vorba de acordul care a recunoscut desființarea URSS. Acordul fusese semnat de președinții Rusiei, Belarus și Ucrainei la data de 8 decembrie 1991.
Urmărește România Liberă pe Twitter, Facebook și Google News!