0.9 C
București
vineri, 27 decembrie 2024
AcasăInternaționalAdministrația Biden acuzată că îngreunează aflarea detaliilor privind viza prințului Harry în...

Administrația Biden acuzată că îngreunează aflarea detaliilor privind viza prințului Harry în America

Fundația Heritage, cea mai mare fundație conservatoare din America, a acuzat administrația Biden că ascunde detaliile cu privire la aplicația pentru viză a prințului Harry.


Totul a început după ce prințul Harry a admis în cartea sa de memorii ” Spare” că a consumat droguri. Consumul de droguri este motiv de inadmisibilitate în cererile de viză pentru America.
Administrația Joe Biden a fost acuzată că a „zidit” o solicitare legală de a dezvălui detalii despre cererea de viză pentru SUA a Prințului Harry, folosind legea privind accesul la libera informare.

De asemenea o cerere de accelerare a cererii pe motive de interes public excepțional, a fost respinsă, refuzul fiind catalogat drept „revoltător” de către grupul de reflecție din Washington care urmărește cazul.

Fundația Heritage de dreapta a cerut acum unui judecător să anuleze decizia Departamentului pentru Securitate Internă și a două dintre agențiile sale, urmând ca luna viitoare să aibă o audiere.

Fundația Heritage a cerut eliberarea imediată a dosarelor de viză ale Ducelui de Sussex în martie, după ce acesta a recunoscut consumul de droguri în memoriile sale, Spare.

Fundația a susținut că înregistrările Ducelui ar trebui făcute publice, deoarece admiterea consumului de droguri reprezintă motive de inadmisibilitate în cererile de viză.

Prințul Harry a recunoscut consumul de droguri, inclusiv cocaină, canabis și ciuperci magice.
Surse apropiate ducelui au insistat că a fost sincer cu privire la consumul de droguri în cererea sa de viză, ceea ce ridică întrebări cu privire la faptul dacă ducele a primit un tratament special, susține Fundația. Fundația a întrebat și dacă i s-a acordat o derogare de către oficialii de frontieră.

În conformitate cu legile SUA privind libertatea de informare, cererile pot fi accelerate dacă există „un interes mediatic larg răspândit și excepțional în care există posibile întrebări despre integritatea guvernului care afectează încrederea publicului”. Heritage Foundation a susținut că în cazul Prințului Harry cererea rapidă a fost respinsă pe motiv că editorii britanici, inclusiv The Telegraph, care ceruseră răspunsuri cu privire la cererea de viză, nu erau suficient de populare în SUA.

Nile Gardiner, directorul Centrului Margaret Thatcher pentru Libertate de la Fundația Heritage, a declarat: „Administrația Biden este în mod clar înverșunată aici și încearcă să evite eliberarea oricăror documente.

„Ei încearcă să facă acest lucru subminând credibilitatea presei britanice, ceea ce este scandalos, și concentrându-și focul asupra presei britanice, deși am trimis articole din presa americană despre același subiect”.

Fundația Heritage a trimis cereri de libertate de informare pentru înregistrările Ducelui privind cererea de viză către Departamentul de Securitate Internă, Serviciile de Cetățenie și Imigrare din SUA și Serviciul Vamal și Protecția Frontierei din SUA.

În opoziția sa scrisă față de cererea accelerată, Departamentul pentru Securitate Internă a descris The Telegraph și alte publicații britanice drept „de nișă” și, de asemenea, a spus că nu este convins că există circumstanțe excepționale care fac necesar un răspuns urgent.

Adriana Constantinescu
Adriana Constantinescu
Adriana Constantinescu a absolvit facultatea de Drept cu dublă specializare Drept și Criminologie. Este de origine est-europeană, cu experiență bogată în comunicare și relații publice. Anterior a lucrat ca specialist în marketing în România, iar din 2015 pledează împotriva regimurilor autoritare și a abuzurilor drepturilor omului. În 2017, a devenit editorialist la România Liberă, contribuind la jurnalismul de investigație și cercetarea socială europeană. Ea a dezvoltat o relație excelentă cu ONG-uri precum Freedom Association (Londra) și Open Society Foundation (Londra). Activitatea ei include traducerea și publicarea de sondaje pe probleme semnificative pentru Europa, de la alegeri politice până la opinii privind crizele de sănătate (pandemia Covid), cea mai recentă preocupare fiind legată de agresiunea Rusiei împotriva Ucrainei.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă