35.1 C
București
duminică, 14 iulie 2024
AcasăFilmActorul Alec Baldwin va fi judecat pentru accidentul mortal de pe platoul...

Actorul Alec Baldwin va fi judecat pentru accidentul mortal de pe platoul de filmare

Actorul Alec Baldwin va fi judecat pentru acuzația de omor prin imprudență începând de marți, în ciuda eforturilor avocaților săi de a anula procesul, după tragicul incident de la filmările filmului western „Rust”, relatează AFP.

Procesul lui Alec Baldwin este programat să aibă loc la un tribunal din Santa Fe, New Mexico, și se preconizează că va dura aproximativ 10 zile. Incidentul care a condus la această situație dramatică a avut loc în octombrie 2021, când Baldwin, în vârstă de 66 de ani, repeta o scenă folosind un revolver pe platoul de filmare, revolver care ar fi trebuit să fie încărcat cu gloanțe oarbe conform protocoalelor.

Într-o tragică eroare, unul dintre gloanțele utilizate a fost real, ceea ce a dus la moartea regizoarei de imagine Halyna Hutchins și la rănirea regizorului Joel Souza.

Tragedia în care a fost implicat actorul Alec Baldwin a șocat comunitatea cinematografică

În contextul acestui caz, specialista în arme a filmului, Hannah Gutierrez-Reed, a fost deja condamnată la 18 luni de închisoare în aprilie pentru rolul său în incident. Ea a făcut apel la această sentință, însă procurorii dat sentința motivând nesupravegherea armelor și neglijența în verificarea gloanțelor din revolver, acțiuni care au condus la „eșecuri constante de securitate” pe platoul de filmare.

Narcis Rosioru
Narcis Rosioruhttp://www.romanialibera.ro
Narcis Roșioru, născut în 1989, este un profesionist în comunicare și mass-media din București. Începând cu 1 iulie 2024, s-a alăturat echipei România Liberă. Anterior, Narcis a avut diverse roluri în mass-media, inclusiv editor web și specialist în social media la Europa FM, reporter la Fanatik.ro și producător video la Mediafax Group. A fost și redactor-șef la TeoTrandafir.com, unde a coordonat echipa editorială și gestionat pagina de Facebook. Narcis are o diplomă de master în Tehnici de Comunicare și Producție Mass-Media de la Universitatea Dunărea de Jos din Galați, unde a obținut și diploma de licență în Jurnalism.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă