13 C
București
sâmbătă, 18 mai 2024
AcasăInternațional9 persoane rănite și pagube raportate în urma cutremurului din Japonia

9 persoane rănite și pagube raportate în urma cutremurului din Japonia

Cutremurul care a lovit sud-vestul Japoniei s-a soldat cu 9 persoane rănite şi a provocat pagube, au anunţat joi autorităţile.

Seismul cu magnitudinea de 6,6 grade, produs miercuri târziu, a fost localizat chiar în largul coastei vestice a insulei principale sud-vestice Shikoku, într-o zonă numită Canalul Bungo, o strâmtoare care separă Shikoku de insula principală sudică Kyushu, potrivit actualitate.org.

Cutremurul a avut loc la aproximativ 50 de kilometri sub suprafaţa mării şi nu a reprezentat un pericol de tsunami, a declarat Agenţia Meteorologică Japoneză.

Agenţia de gestionare a incendiilor şi dezastrelor a precizat joi că 6 persoane din prefectura Ehime, una din oraşul vecin Kochi şi alte două din Oita, pe insula Kyushu, au suferit răni minore, majoritatea în urma unor căzături în casă.

Conductele de apă au fost sparte în mai multe locaţii din oraşul Sukumo din prefectura Kochi, iar pietre funerare s-au prăbuşit la un templu budist din oraşul Ainan din prefectura Ehime, potrivit presei locale. De asemenea, au fost raportate căderi de acoperişuri, potrivit AP.

Autoritatea de Reglementare Nucleară a declarat că nu au fost raportate anomalii de la patru reactoare care funcţionează la trei centrale nucleare din Shikoku şi Kyushu.

Japonia este una dintre cele mai predispuse zone din lume la cutremure. În martie 2011, un cutremur cu magnitudinea 9,0 şi tsunami-ul care a urmat au devastat zone mari de-a lungul coastei de nord-est a Japoniei, provocând moartea a aproape 20.000 de persoane.

La 1 ianuarie, un cutremur cu magnitudinea de 7,6 grade a lovit regiunea Noto, situată în nordul şi centrul ţării, şi a provocat moartea a 241 de persoane.

Un cutremur cu magnitudinea inițială de 6,4 grade pe Richter a lovit sudul Japoniei

Un cutremur cu magnitudinea preliminară de 6,4 grade a lovit miercuri seara sudul Japoniei, a anunțat Agenția Meteorologică Japoneză, citată de Reuters, conform stiripesurse.ro.

Epicentrul cutremurului a fost Canalul Bungo, o strâmtoare care separă insulele japoneze Kyushu și Shikoku, a precizat agenția.

Nu a fost emisă nicio alertă de tsunami.

Ehime și Kochi au fost lovite de cutremurul cu o intensitate de 6 pe scara japoneză de 1-7, a precizat JMA, potrivit Mediafax.

Până în prezent nu au fost raportate pagube majore, potrivit presei locale.

Centrala nucleară Ikata din prefectura Ehime, unde funcționează un reactor, nu a raportat nicio neregulă, a declarat operatorul Shikoku Electric Power, potrivit postului public de televiziune NHK.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă