11.4 C
București
vineri, 24 ianuarie 2025
AcasăSocial4 martie 1977. Capitala, cea mai expusă zonă în cazul unui seism...

4 martie 1977. Capitala, cea mai expusă zonă în cazul unui seism puternic. Declarațiile lui Raed Arafat

Secretarul de stat în Ministerul Afacerilor Interne Raed Arafat a declarat, luni, că Bucureştiul rămâne zona cea mai vulnerabilă la un cutremur, având în vedere numărul clădirilor care necesită consolidare sau chiar dărâmare şi reconstrucţie.

La 47 de ani de la marele cutremur din 4 martie 1977, Arafat a fost întrebat, la Digi 24, dacă municipiul Bucureşti rămâne în continuare vulnerabil la un posibil cutremur.

„Da, fără discuţie, din cauza clădirilor care încă necesită consolidare sau dărâmare şi reconstrucţie – una din cele două soluţii, nu este un proces uşor, pentru că o clădire care trebuie consolidată trebuie analizat dacă merită consolidată sau merită dărâmată şi construită”, a spus Arafat.

Raed Arafat a spus că România stă mult mai bine din punct de vedere al dotării pentru intervenţie. „Din punct de vedere al dotării, stăm mult mai bine şi dotarea noastră este mult mai bună decât înainte, fără nicio discuţie”, a spus şeful DSU.

El a afirmat că anul viitor va avea loc un exerciţiu major pentru pregătire la cutremur. „Urmează încă un exerciţiu major anul viitor. Asta ne ajută să fim pregătiţi şi să nu uităm că oamenii noştri au fost deja afară şi au dovedit că pot să se implice în astfel de situaţii. Din păcate, am fost în ultima perioadă în Albania, Turcia, cutremurul din Turcia a fost unul extrem de tragic şi devastator. România a trimis două echipe acolo”, a susţinut secretarul de stat. 

Urmărește România Liberă pe  XFacebook și Google News!

Redactia
Redactiahttps://romanialibera.ro
România Liberă este o publicație tipărită și online pentru politică, afaceri și avocați, care acoperă anunțuri pentru litigii majore, tranzacții și probleme de reglementare. A fost fondată în 1877, în România. RL este o publicație de ultimă oră și unul dintre cele mai cunoscute cotidiene la nivel mondial, în principal ca voce a opoziției împotriva autocraților și a fostei Securități. Printre autorii și cititorii noștri se numără cea mai mare organizație filantropă, Fundația pentru o Societate Deschisă din SUA, precum și editorialiști internaționali celebri, profesori de știință și de drept din întreaga lume. În 2009, RL publica săptămânal un supliment de opt pagini cu articole în limba engleză din New York Times, astăzi publică cele mai noi videoclipuri și știri internaționale. Cu sediul în București, RL numără în prezent 50 de colaboratori, agenți și jurnaliști.
Cele mai citite

Threads, platforma dezvoltată de Meta, introduce o serie de funcționalități noi

Threads, platforma dezvoltată de Meta și competitor direct al platformei X (fostul Twitter), introduce o serie de funcționalități noi care schimbă modul în care...

Eliminarea facilităților fiscale: Doar 10% dintre angajatori vor ajusta salariile brute

Conform unui sondaj realizat de PwC România, doar unu din zece angajatori intenționează să ajusteze salariul brut pentru a compensa eliminarea scutirii de impozit...

Criptomonedele își pierd avântul după prima mișcare a lui Trump

Președintele Donald Trump a făcut primele mutări în politica economică legată de criptomonede, dar piețele crypto și-au pierdut avântul după euforia inițială, scrie Reuters. Criptomonedele...
Ultima oră
Pe aceeași temă