3.1 C
București
sâmbătă, 4 decembrie 2021
AcasăȘtirile zilei18 copii intoxicați cu clor la bazinul clubului Rapid

18 copii intoxicați cu clor la bazinul clubului Rapid

18 copii cu vârste între 3 și 10 ani s-au intoxicat cu clor după ce au înotat în bazinul clubului Rapid. La câteva ore după ce au intrat în apă, ei au acuzat iritații pe piele, tuse și insuficiență respiratorie. Aduși de urgență la spital, pacienții au avut nevoie de suplimentare cu oxigen. Incidentul s-a petrecut săptămâna trecută.

În perioada 16-17 octombrie, apa din bazinul clubului Rapid a fost schimbată, iar antrenamentele celor pasionați de înot au fost reluate luni, 18 octombrie, scrie gsp.ro. Însă, concentrația de clor ar fi depășit de șase ori limita permisă. Concetrația de clor din apă ar fi trebuit să fie de 0,6%, dar în schimb nivelul se ridica la 3,6%, acuză cluburile ai căror elevi s-au antrenat în bazin pe data de 18 octombrie.

Copii intoxicați cu clor la bazin. Medicii confirmă incidentul

Medicii de la spitalul Grigore Alexandrescu au confirmat și ei faptul că 18 copii au avut nevoie de îngrijiri după ce s-au pregătit în bazinul Rapid:

„În decurs de trei zile s-au prezentat, în etape, 18 copii cu intoxicație cu clor. Au fost internați 12 copii cu pneumonie post expunere la vaporii de clor, dintre care 10 au necesitat oxigen. Fiecare a stat internat în medie 3-4 zile. Evoluția a fost favorabilă, ultimii externați au fost duminică”, anunță reprezentanții spitalului.

Reprezentanții clubului Rapid: „Nu știm ce s-a întâmplat”

Președintele CS Rapid, Valentina Caciureac, a spus că ancheta este încă în desfășurare: „Nu știm de ce s-a întâmplat ce s-a întâmplat. Am fost și suntem îngrijorați pentru copii. Am făcut și noi verificări interne. Raportul DSP este că analiza apei și produsele care au fost folosite sunt în parametri normali și nu au pus în pericol sănătatea publică. Mai mult de atât nu am ce să vă spun. Încă facem verificări zilnice la apă, să vedem dacă mai apare vreo problemă de genul ăsta”.

Poliția a demarat o anchetă în cazul celor 18 copii intoxicati cu clor la bazin. De asemenea, reprezentanții DSP au fost trimiși pentru a lua probe de apă. Bazinul CS Rapid, aflat în spatele noului stadion din Giulești, rămâne închis până la finalizarea anchetei.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă