10.3 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăInvestigații România LiberăUtilizator al Bursei de Transport, reținut de polițiști pentru fraude informatice

Utilizator al Bursei de Transport, reținut de polițiști pentru fraude informatice

În ziua de 15 octombrie a.c., polițiștii Serviciului de Investigarea Criminalității Economice Argeș au continuat cercetările într-un dosar penal privind săvârșirea infracțiunilor de înșelăciune și fals informatic și au reținut un bărbat, de 31 de ani, din Pitești.

Din cercetări a rezultat că, în perioada septembrie-octombrie a.c., cel în cauză ar fi obținut bani, reprezentând aconturi pentru servicii de transport rutier de marfă, despre care ar fi indus în eroare solicitanții unor asemenea servicii.

Bărbatul ar fi contactat persoane care utilizau bursa de transport, prin intermediul căreia erau solicitate servicii de transport rutier de marfă, pe care i-ar fi indus în eroare, pretinzând că ar avea calitatea de reprezentant al unor prestatori de servicii de transport, cu scopul de a-și însuși sumele de bani.

Prejudiciul estimat, în acest moment, este de 100.000 de lei.

Pentru depistarea celui în cauză, polițiștii au efectuat o acțiune de prindere în flagrant delict, imediat după ridicarea unei sume de bani obținută prin această modalitate.

După administrarea probatoriului, tânărul a fost reținut, pentru 24 de ore, pe bază de ordonanță, urmând ca, în cursul zilei de astăzi, să fie prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești, cu propunere de luare a unei măsuri preventive.

Activitățile au beneficiat de sprijinul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale din Poliția Română.

Cele mai citite

Corespondentul rus de război Semion Eremin a fost ucis într-un atac cu drone

Corespondentul rus de război Semion Eremin, care lucra pentru cotidianul rusesc Izvestia, a fost ucis vineri într-un atac cu drone ucrainene în sud-estul Ucrainei,...

Rusia – Ucraina, ziua 766: Doi morți într-un atac cu drone asupra regiunii Belgorod

Un atac ucrainean cu dronă a făcut doi morţi în regiunea rusă de frontieră Belgorod, în vestul ţării, a informat guvernatorul local, în această...

Beat la volan, cu 218 km pe oră în localitate

Un șofer în vârstă de 41 de ani din Craiova a fost prins de polițiști conducând băut la volan și cu o viteză de...
Ultima oră
Pe aceeași temă