Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Un deputat și alți doi foști lideri PNL, condamnați inițial pentru corupție, au fost achitați

Deputatul PNL Mihai Voicu a fost achitat definitiv, luni, de un complet de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ICCJ).

Mihai Diac 0 comentarii

Actualizat: 22.06.2020 - 18:09

Deputatul Mihai Voicu a fost judecat pentru săvârşirea infracţiunii de folosire a influenţei sau a autorităţii în scopul obţinerii pentru sine sau pentru altul de foloase necuvenite, într-un dosar în care era acuzat că le-ar fi solicitat bani membrilor de partid din judeţul Dolj pentru a fi trecuţi pe liste la alegerile din 2012.

Anterior, în iunie 2019, un complet de trei judecători de la ICCJ îl condamnase pe Mihai Voicu la trei ani închisoare cu suspendare. Luni însă, un complet de cinci judecători de la ICCJ a admis apelul lui Mihai Voicu şi l-a achitat.

Motivul achitării este cel din art. 396 alin. (1) şi (5) din Cpp raportat la art. 16 alin. (1) lit. b) teza I-a: "fapta nu este prevăzută de legea penală".

În acelaşi dosar, au mai fost achitaţi Dan Lucian Ştefan Mogoş (secretar general coordonator al PNL Dolj) şi Constantin Enea (vicepreşedinte al Biroului Permanent Teritorial al PNL Dolj şi reprezentant al SC Coliseum SA). Mogoș și Enea primiseră la instanţa de fond pedepse cu suspendare.

Potrivit rechizitoriului DNA, în perioada ianuarie - aprilie 2012, Mihai Voicu, în calitate de preşedinte al PNL Dolj şi vicepreşedinte al partidului la nivel naţional, beneficiind de ajutorul lui Mogoş, şi-ar folosit influenţa pentru a-i determina pe unii membri PNL care doreau să fie incluși pe listele de candidați ai PNL la alegerile din anul 2012 să sprijine financiar campania electorală prin plata unor contribuţii individuale.

Comentarii