Foto: Arhivă

Sindicaliștii au depus plângere la DNA împotriva ministrului Educației, Sorin Cîmpeanu

Federaţia Sindicală Hermes anunță că a depus o nouă sesizare la DNA împotriva ministrului Educației, Sorin Cîmpeanu.

Mihai Diac 0 comentarii

Actualizat: 26.05.2021 - 12:57

Federaţia Sindicală Hermes, din care fac parte angajați din învățământul superior și din cercetare, anunță că a depus o nouă sesizare la DNA împotriva ministrului Educației, Sorin Cîmpeanu.

"Federaţia Hermes a sesizat din nou DNA cu privire la săvârşirea infracţiunilor de abuz în serviciu şi uzurpare de funcţie de către Sorin Cîmpeanu, ministrul educaţiei, şi pentru complicitate la abuz în serviciu, uzurpare de calităţi oficiale şi delapidare împotriva lui Dragoş Ciuparu, care încă pretinde că ar fi secretar de stat pentru cercetare, deşi primul ministru, domnul Florin Cîţu, nu a emis o Decizie în acest sens", precizează un comunicat de presă difuzat miercuri, 26 mai 2021.

Federația Hermes susține că ministrul Sorin Cîmpeanu "prin uzurpare de funcţie a emis mai multe ordine pentru activitatea de cercetare ştiinţifică, atribuţii ce reveneau lui Ciprian Teleman. A prelungit ilegal numirea lui Marius Ioan Piso în funcţia de director general al Agenţiei Spaţiale Române şi a înscăunat sau a consolidat pe poziţie mai mulţi directori generali de INCD. Sorin Cîmpeanu l-a împuternicit pe Dragoş Ciuparu să exercite atribuţii în domeniul cercetării ştiinţifice, deş el însuşi nu avea aceste atribuţii".

Potrivit aceluiași comunicat de presă, "DNA a confirmat recent că împotriva lui Dragoş Mihael Ciuparu, fost secretar de stat în Ministerul Educaţiei şi Cercetării, a început urmărirea penală pentru abuz în serviciu, faptă legată de prelungirea ilegală a mandatului lui Nicolae Zamfir în funcţia de director general IFIN-HH".

Comentarii