Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Primarul Timişoarei, Nicoalae Robu, cercetat penal de DNA

Nicolae Robu este audiat în calitate de suspect, vineri dimineaţa, la sediul DNA Timişoara, într-un dosar privind reabilitarea termică a unor blocuri din oraş cu bani europeni, primarul Timişoarei fiind cercetat penal.

Andrei Tudor Dumitru 0 comentarii

Actualizat: 15.06.2018 - 13:05

UPDATE

Primarul Nicolae Robu a declarat vineri, într-o conferinţă de presă, că a fost chemat la DNA Timişoara pentru a i se aduce la cunoştinţă că are calitatea de suspect într-un dosar ce priveşte anveloparea unor blocuri din municipiu.

"Nu am nicio nelinişte în ceea ce mă priveşte, pentru că nu am făcut personal nicio ilegalitate şi nici nu am cerut nimănui să facă vreo ilegalitate nici pe această speţă, nici pe alta", a afirmat Robu într-o conferinţă de presă.

El a susţinut că implicarea sa se referă la faptul că "a refuzat satisfacerea pretenţiilor proiectantului de a i se plăti sume peste valoarea contractului de achiziţie 15.000 de euro - atâta prevedea legea atunci ca plafon -, s-a ajuns la 30.000 de euro, ca rezultat al reevaluării sale".

"Eu am refuzat (să se dea mai mult decât prevedea contractul - n.r.) şi este considerat abuz al meu faţă de firmă. Apoi am semnat că toate documentele sunt legale, după ce am primit actele semnate de alţii. Există suspiciuni că s-ar fi produs falsuri şi alte ilegalităţi (de către alţii - n.r.)", a spus Robu.

Edilul a subliniat că îşi va susţine nevinovăţia când va fi chemat să dea declaraţii, astăzi doar aducându-i-se la cunoştinţă calitatea de suspect.

"Eu, prin tot ceea am făcut, a fost cu bună-credinţă, plecând de la convingerea că totul este legal şi că fac un bine oraşului. Am încredere în justiţie şi mi se pare normal să fiu chemat să dau declaraţii, când faci obiectul unor cercetări că există suspiciuni că s-a întâmplat ceva nelegal", a spus Nicolae Robu.

 

Primarul Timişoarei şi preşedintele PNL Timiş, Nicolae Robu, este audiat în calitate de suspect, la ora transmiterii acestei ştiri, la sediul DNA Timişoara, într-un dosar privind reabilitarea termică a 65 de blocuri din oraş cu fonduri europene.

Nicolae Robu este cercetat penal pentru săvârşirea infracţiunilor de abuz în serviciu, folosirea de documente nereale pentru obţinerea de fonduri europene, fals şi uz de fals.

Joi, procurorii anticorupţie i-au audiat, în acelaşi dosar, şi pe viceprimarul Timişoarei Dan Diaconu, precum şi pe şeful Direcţiei Edilitare din cadrul primăriei, Culiţă Chiş, care sunt cercetaţi penal tot în calitate de suspecţi.

Potrivit unor surse judiciare, este vorba de contractul de proiectare pentru anveloparea termică a 65 de blocuri din Timişoara, semnat între primărie şi firma Proiect C&A SRL, deţinută de Cristian Palade.

Firma a lucrat pentru Primăria Timişoara încă din noiembrie – decembrie 2012 în condiţiile în care contractul a fost semnat de abia în ianuarie 2013. Ulterior, Cristian Palade a susţinut că după ce a văzut că este nevoit să execute lucrări de peste 250.000 de euro în baza unui contract generic pentru 15.000 de euro în care nu erau trecute date precum numărul de lucrări sau de blocuri la care se vor face proiecte, a refuzat să mai semneze câteva devize, fiindu-i reziliat contractul cu Primăria Timişoara, scrie Mediafax.

Primăria Timişoara a depus la Agenţia pentru Dezvoltare Regională Vest proiectele respective pentru obţinerea de fonduri europene pentru reabilitarea termică a celor 65 de blocuri, în valoare de peste zece milioane de euro. Cristian Palade susţinea că documentele trimise de proiectant au fost falsificate de către angajaţii Primăriei Timişoara în momentul în care au depus spre aprobare consilierilor locali proiectele de hotărâre privind anveloparea termică a blocurilor.

Cristian Palade a dat în judecată Primăria Timişoara şi în primă instanţă Tribunalul Timiş i-a dat dreptate, obligând municipalitatea să-i plătească 990.754 lei+TVA. Însă, primăria a făcut apel, iar Curtea de Apel Timişoara l-a admis, aşa că firma lui Cristian Palade nu mai trebuie să primească niciun leu.

În septembrie 2017, DNA a început să ancheteze modul în care Primăria Timişoara a realizat anveloparea celor 65 de blocuri cu fonduri europene.

Comentarii

loading...