Ministrul spune că mulți tineri au făcut școala de poliție doar șase luni, de aceea apar abuzuri

„Am luat măsuri ca să nu se facă abuzuri. Că ele se fac este un lucru evident", a recunoscut ministrul de Interne, Marcel Vela, cu privire la munca polițiștilor din România.

Share

Mihai Diac 0 comentarii

05.05.2020 - 13:47

„Am luat măsuri ca să nu se facă abuzuri. Că ele se fac este un lucru evident, pentru că sunt foarte mulți tineri care au făcut doar șase luni Școala de Poliție și acum sunt pe teren, pentru că am avut nevoie de cadre, să acoperim toate misiunile. Este o muncă titanică la nivel național", a declarat ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, pentru postul de radio RFI.

Unul dintre cazurile aduse în atenția ministrului a fost cel al unei vânzătoare din localitatea Oțelu Roșu, care a fost amendată pe motiv că nu avea la ea adeverința de la angajator, deși în momentul în care a fost amendată ea se afla chiar la serviciu.

„Nu tolerez abuzurile. Chiar pe videoconferința organizată de către secretarul de stat care se ocupă de ordinea publică, cu toate armele din subordine și toți inspectorii județeni, li s-a atras atenția tuturor ca amenzile să fie într-o formă evaluată direct proporțional cu fapta pe care au înregistrat-o, au constatat-o, să fie folosite ca variante de sancțiune și avertismentele, nu direct amenzile. Așadar, am luat măsuri ca să nu se facă abuzuri", a precizat ministrul Marcel Vela.

Comentarii