Foto: Arhivă

Ministerul de Interne încurcă o anchetă a DNA. S-au dat publicității informații neoficiale

Direcția Națională Anticorupție anunță că informațiile prezentate de Ministerul de Interne despre o anchetă desfășurată în județul Suceava nu au fost aprobate spre difuzare de către procurorul de caz.

Mihai Diac 0 comentarii

Actualizat: 26.11.2020 - 17:25

Direcția Națională Anticorupție a anunțat, joi, că o serie de informații prezentate de Ministerul Afacerilor Interne despre o anchetă desfășurată în județul Suceava nu au fost aprobate spre difuzare de către procurorul de caz.

"Comunicarea oficială cu privire la dosarele DNA se face exclusiv de către DNA, după aprobarea procurorului de caz şi în limitele prevăzute de normele interne şi directivele UE în materie", precizează un comunicat de presă transmis, joi, de către DNA.

Disputa între DNA și MAI a pornit după ce purtătorul de cuvânt al MAI, Monica Dajbog, anunțase, tot joi, că poliţişti din cadrul Direcției Generale Anticorupție - DGA (structură a Ministerului de Interne), sub coordonarea unor procurori ai DNA, pun în executare aproximativ 60 de mandate de percheziţie domiciliară, într-un dosar penal privind fapte de corupţie.

"Printre suspecţi sunt şi angajaţi ai Serviciului de Permise şi Înmatriculări Suceava, dar şi alte persoane fără calitate specială implicate în activitatea ilegală de obţinere a permiselor de conducere şi înmatriculare a vehiculelor", anunțase purtătoarea de cuvânt a MAI, Monica Dajbog.

Drept răspuns, DNA a oferit câteva date despre acest dosar, dar cu mai puține detalii.

"Joi, procurorii DNA - Serviciul teritorial Suceava desfăşoară activităţi de urmărire penală într-un număr de trei dosare penale împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară proprii şi cu sprijinul unor ofiţeri de poliţie ai Direcţiei Generale Anticorupţie din cadrul MAI, delegaţi de procurorii DNA. Comunicarea oficială cu privire la dosarele DNA se face exclusiv de către DNA, după aprobarea procurorului de caz şi în limitele prevăzute de normele interne şi directivele UE în materie", precizează comunicatul DNA.

Comentarii