Ministerul Afacerilor Externe (Foto: Arhivă)

Mexicul indică "alerte de securitate individuală" pentru cinci dintre românii reținuți la Cancun

Mexicul confirmă "alerte de securitate individuală" pentru cinci dintre românii reținuți pe aeroportul din Cancun, dar restul românilor au primit acceptul să intre în Mexic.

Mihai Diac 0 comentarii

Actualizat: 05.02.2021 - 10:42

Mexicul confirmă "alerte de securitate individuală" pentru cinci dintre românii reținuți pe aeroportul din Cancun, dar ceilalți membri ai grupului de români au primit acceptul să intre în Mexic, a anunțat Ministerul Afacerilor Externe (MAE) al României.

Grupul inițial, reținut de o săptămână pe aeroportul din stațiunea Cancun, era format din 114 cetățeni români. Cei cinci care, în opinia autorităților mexicane, sunt suspecți, urmează a fi trimiși imediat înapoi în România.

Restul membrilor grupului, dintre care cei mai mulți au rezervări turistice deja plătite, își vor putea continua călătoria în Mexic, a anunțat, la un post de televiziune, ministrul de Externe al României, Bogdan Aurescu.

Potrivit ministrului Aurescu, autoritățile din Mexic au precizat că alertele individuale privitoare la cinci dintre membrii grupului de români ar avea legătură cu activitatea unor grupări de crimă organizată pe teritoriul Mexicului.

Comentarii