Foto: Arhivă

LUJU: Uniunea Națională a Barourilor a semnat un protocol cu Parchetul General și cu Înalta Curte

"Separația funcțiilor judiciare a devenit un moft", în condițiile în care Uniunea Națională a Barourilor din România a semnat un protocol cu Parchetul General și cu ICCJ, anunță, luni, site-ul luju.ro.

Mihai Diac 0 comentarii

Actualizat: 16.04.2018 - 15:20

Potrivit site-ului luju.ro, avocatul Corneliu Liviu Popescu a trimis o cerere conducerii UNBR, în care solicită textul protocolului încheiat între UNBR și Parchetul ICCJ.

Drept urmare, textul acestui protocol a devenit public.

"Conform documentului UNBR, Protocolul de colaborare a fost semnat la data de 14 iulie 2011 si viza necesitatea stabilirii unei colaborari intre institutiile din sistemul judiciar in vederea implementarii noilor Coduri. Documentul nu este semnat doar de Procurorul General al Romaniei de la acea data, Laura Codruta Kovesi și presedintele UNBR, avocatul Gheorghe Florea. Semnatari ai acestui protocol de cooperare mai sunt si fostul ministru al Justitiei, Catalin Predoiu, presedintele CSM, Horatius Dumbrava, sefa ICCJ, Livia Stanciu, presedintele Uniunii Nationale a Notarilor Publici din Romania, Dumitru Viorel Manescu, si presedintele Uniunii Nationale a Executorilor Judecatoresti, Marius Crafcenco", anunță, luni, LUJU.

"Daca apreciem ca este normala incheierea unor parteneriate intre avocati, notari si executori, fiind profesii care se completeaza, nu acelasi lucru putem spune despre parteneriatele in care sunt implicati avocatii, procurorii si judecatori. Sustinem aceasta intrucat separatia functiilor judiciare este esentiala pentru infaptuirea Justitiei si nu trebuie sa devina un moft, asa cum ar parea ca devine in fata unor parteneriate precum cel de mai jos. Alăturat protocolului de cooperare pentru implementarea noilor Coduri se gaseste si o scrisoare de insotire a protocolului, semnata de fostul ministru al Justitiei Catalin Predoiu, in care este salutata initiativa semnarii protocolului pentru punerea in aplicare a noilor Coduri fundamentale ale Romaniei si bunele intentii exprimate prin prevederile protocolului", precizează site-ul LUJU.

Comentarii