Jessica Kim

Jessica Kim: "Vom continua să susținem România în eforturile sale anticorupție"

Procurorul Jessica Kim, unul dintre cei mai importanți oficiali ai SUA cu atribuții în ceea ce privește relația cu România, a acordat un interviu site-ului spotmedia.ro.

Share

Mihai Diac 0 comentarii

Actualizat: 01.03.2021 - 12:47

Procurorul Jessica Kim este unul dintre cei mai importanți oficiali ai SUA cu atribuții în ceea ce privește relația cu România, ea fiind, de un an, rezidentul regional al SUA pentru combaterea corupției în România și Bulgaria.

De pe această poziție, Jessica Kim a acordat un interviu site-ului spotmedia.ro în care precizează că, sub mandatul președintelui Joe Biden, Statele Unite vor continua să susțină România "în eforturile sale anticorupție". Interviul a fost publicat la data de 1 martie 2021.

"Vom continua să susținem România, unul dintre cei mai importanți aliați ai SUA, în eforturile sale anticorupție. Și țineți minte, corupția afectează pe toată lumea! Când oamenii văd pedepsele pentru săvârșirea de acte de corupție, mai puțini vor lua parte la săvârșirea lor și societatea va beneficia", a precizat Jessica Kim în interviul acordat site-ului spotmedia.ro.

Reprezentanta Administrației SUA avertizează partea română că "noua Strategie Națională Anti-Corupție este, de asemenea, de așteptat să demonstreze înnoirea angajamentului guvernamental pentru progrese în domeniul prevenției" și că, pe de altă parte, "transparența este şi ea esențială pentru prevenirea corupției".

"Eforturile de prevenție sunt la fel de importante în combaterea corupției și, pe termen lung, cea mai potrivită abordare. Interzicerea conflictelor de interese, incompatibilităților și investigarea averilor ilegale sunt esențiale în prevenția corupției", subliniază procuroarea Jessica Kim.

Comentarii