Foto: shutterstock/New York / United States – 10 Martie 2019

Epstein şi perversiunea justiţiei americane

Cum și-a comandat Jeffrey Epstein chiloței de mărimea 5 este una dintre numeroasele întrebări apărute în urma miilor de pagini de înregistrări obținute de jurnaliștii de la Miami Herald de la Biroul șerifului din Palm Beach County.

Share

Redacția Online 0 comentarii

Actualizat: 19.08.2019 - 10:45

Jeffrey Epstein, multimilionarul din Palm Beach, a fost un bărbat liber, în ciuda abuzurilor sexuale asupra a zeci de fete minore, potrivit poliției și procurorilor. În urmă cu un deceniu, într-o scurtă perioadă petrecută în închisoarea din Palm Beach, Jeffrey Epstein, care a pledat vinovat în 2008 pentru solicitarea unei minore pentru sex plătit, a făcut o achiziție ciudată în magazinul unității închisorii: două perechi de chiloți mici pentru femei, de mărimea 5.

Chiloții ridică întrebări: de ce un deținut bărbat și fără copii, acuzat că a abuzat sexual fete de 14 ani, ar avea voie să cumpere lenjerie de sex feminin atât de mică încât să nu se potrivească unei femei adulte de dimensiuni medii? Așadar, pentru ce sau pentru cine au fost și de ce achiziția nu a ridicat suspiciuni?

O nouă anchetă despre condițiile sale din închisoare se află în curs, analizând modul în care Epstein, re-arestat, la 66 de ani, la începutul lunii iulie, sub acuzații reînnoite de trafic de sex, a putut să se spânzure, sâmbăta trecută, într-o celulă de închisoare din New York, în așteptarea procesului.

Noile acuzații au fost declanșate după ce Miami Herald a publicat o serie de dezvăluiri despre Epstein în dosarul „Perversiunea Justiției“, care a examinat, printre altele, decizia fostului procuror general Acosta de a aproba o cerere a lui Epstein prin care victimelor să nu li se spună despre faptul că federalii au decis ca majoritatea acuzațiilor să fie abandonate.

Ceea ce reiese din evidențele șerifului din Palm Beach este că averea lui Epstein i-a oferit privilegii extraordinare în timpul șederii sale de 13 luni în închisoarea din Palm Beach (din 30 iunie 2008 până pe 22 iulie 2009) – o ușă mobilă deblocată, acces aproape nelimitat la un televizor, un program generos de eliberare pentru muncă. Gardienii erau obligați să poarte costume de afaceri când îl păzeau; aceștia au păzit ușa biroului sau pe cea de acasă, uneori din exterior, mai degrabă decât să privească direct asupra lui Epstein, fiind chiar „ușurați“ de faptul că Epstein era mulțumit de serviciile prestate de ei – se arată în rapoartele din închisoare. Biroul șerifului local nu a intenționat niciodată să-l trateze pe criminalul condamnat ca pe un deținut tipic – în mod explicit datorită bogăției sale extraordinare.

 

 

Comentarii