15.3 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăInvestigații România LiberăDroguri aduse în România cu firma de curierat

Droguri aduse în România cu firma de curierat

Inculpații sunt acuzați de săvârşirea infracţiunilor de trafic de droguri de mare risc, participaţie improprie la introducerea în ţară de droguri de mare risc, fără drept, instigare la introducerea în ţară de droguri de mare risc, fără drept şi deţinere de droguri de mare risc în vederea consumului propriu, fără drept.

În cauză s-a reţinut faptul că, inculpaţii au introdus în ţară, de pe teritoriul Spaniei, prin intermediul unei firme de curierat, o cantitate de cocaină ce urma să fie comercializată către consumatori de pe raza judeţului Prahova.

La data de 04.05.2021, procurorii DIICOT – Serviciul Teritorial Ploieşti împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul BCCO Ploieşti au efectuat o acţiune de prindere în flagrant a unuia dintre inculpaţi, după ce acesta a ridicat de la firma de curierat coletul ce conţinea cantitatea de 200 de grame de cocaină.

La data de 04.05.2021, procurorii DIICOT – Serviciul Teritorial Ploieşti împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul BCCO Ploieşti au efectuat un număr de 2 percheziţii domiciliare, pe raza judeţului Prahova, în urma cărora au fost ridicate 120 de grame de cocaină, 2,8 kilograme de cannabis, 80 de grame de rezină de cannabis, seminţe de cannabis, precum şi sumele de 90.661 de lei, 6.755 de euro, 1.750 de lire, 820 de dolari, 100 de franci, 550 de franci elveţieni.

În cursul zilei de astăzi, inculpaţii au fost prezentaţi Tribunalului Prahova cu propunere de arestare preventivă, pentru o perioadă de 30 de zile.

Acţiunea a beneficiat de sprijinul jandarmilor din cadrul Grupării Mobile de Jandarmi Ploieşti.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcţia Operaţiuni Speciale.

Cele mai citite

VIDEO. Caz halucinant la Sibiu. Bolid de zeci de mii de euro, dar fură 20 de lei dintr-o cofetărie

Proprietarul unui lanț de cofetării din zona Sibiului a luat măsuri în urma unei creșteri a furturilor și a instalat camere de supraveghere în...

Litoralul românesc are o nouă stațiune: Mamaia Nord

Plajele naturale largi, cu nisip fin, spațiile de cazare noi sau proaspăt renovate, evenimentele pregătite special pentru sezonul 2024 și o gamă extrem de...

PAOK-ul lui Răzvan Lucescu, eliminată din Conference League! Echipele calificate în semifinalele competiției

PAOK Salonic, echipă antrenată de românul Răzvan Lucescu, a ratat calificarea în semifinalele Conference League, după ce a fost învinsă de pe teren propriu...
Ultima oră
Pe aceeași temă