Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Daniel Onuțe a fost angajat la The Nova Group Investments România S.A., acționarul majoritar al companiilor Unirea Shopping Center și Astra Asigurări, cu un salariu lunar brut de 2100 Euro.

Denunțătorul Onuțe și martora Firestain continuă devalizarea firmelor lui Dan Adamescu

Juristul Daniel Onuțe reclamă despăgubiri de 150.000 Euro printr-un act adițional contrasemnat de directorul financiar Daniela Firestain și ținut la secret timp de 5 ani de zile

Eliza Avram 0 comentarii

Actualizat: 18.09.2020 - 01:09

La data de 15.05.2013 Daniel Onuțe a fost angajat la The Nova Group Investments România S.A., acționarul majoritar al companiilor Unirea Shopping Center și Astra Asigurări, cu un salariu lunar brut de 2100 Euro. Pentru a se pune la adăpost, de o eventuală disponibilizare, juristul Onuțe intră în 2014 în concedii de îngrijire și creștere a copilului, și concedii medicale interminabile.

Asta după ce s-a aflat că societatea Baumeister S.A. a efectuat în mod nejustificat plăți directe, în conturile personale ale soților George Firestain (soțul Danei Firestain) și Ștefania Onuțe (soția lui Daniel Onuțe). Plățile au fost efectuate de către juristul Onuțe împreună cu fosta directoare economică Daniela Firestain.  

Timp de patru ani, adeverințele medicale sunt emise de medici privați, din București, spre exemplu, în anul 2017, acestea au fost emise de doctor Dinu Petru, Cabinet Medical Individual de Ortopedie – Traumatologie. Fapt ce a trezit suspiciuni departamentului de resurse umane.

Astfel că în anul 2017, societatea TNG a transmis atât medicului semnatar de concedii interminabile cât și Colegiului Medicilor lămuriri cu privire la concediile denunțătorului din dosarul de mită al lui Dan Adamescu: ,, Vă informăm că în cazul în care nu veți confirma că actele medicale emise de către dvs. au fost întocmite și eliberate cu respectarea prevederilor legale în vigoare, precum și a normelor aplicabile profesiei de medic, ne vom exercita dreptul prevăzut de legislația aplicabilă de ne adresa organelor competente (din cadrul CNAS și Caselor de asigurări de sănătate) solicitând efectuarea unui control cu privire la modul de acordare a concediilor medicale și de eliberare a certificatelor de concediu medical menționate.Având în vedere consecințele pe care această situație le are asupra activității societății noastre, am aprecia un răspuns prompt din partea dumneavoastră.”


Ca urmare a acestui demers, concediile denunțătorului Onuțe iau sfârșit în anul 2018, iar TNG România reușește să-l disponibilizeze pe juristul Onuțe Daniel. Însă ceea ce urmează este demn de orice film horror a căror protagoniști sunt călăul și mortul.

 

Dan Adamescu

Om de afaceri, capitalist, cu rădăcini germane și fondatorul TNG România - Dan Adamescu – decedat în urma dosarului deschis de denunțătorul Daniel Onuțe

 

Denunțătorul Onuțe, despre care se știe că a dus la încarcerarea și decesul prematur al omului de afaceri, capitalist, cu rădăcini germane și fondatorul TNG România - Dan Adamescu - dă prompt societatea TNG în judecată.  Acesta depune un act adițional din 08.08.2013 care stipulează, printre altele, că în cazul încetării contractului individual de muncă din inițiativa angajatorului, oricând după trecerea unui termen de 3 ani de la data încheierii contractului individual de muncă, angajatorul va plăti salariatului suma netă de 150.000 euro.

 

 

Daniela FirestainFosta directoare economică Daniela Firestain și martoră – susținătoare a denunțului colegului său, Daniel Onuțe, din dosarul de mită din anul 2014, al lui Dan Adamescu

Actul adițional este contrasemnat pentru The Nova Group Investments Romania de nimeni altcineva decât martora – susținătoare din dosarul de mită - economista Daniela Firestain, în baza unei procuri acordate de Alexander Adamescu cu două zile înainte, pe 06.08.2013.


Cu alte cuvinte, la nici trei luni de la încheierea contractului individual de muncă (15.05.2013), și cu două zile după primirea unei procuri, denunțătorul Onuțe și martora Firestain, din dosarul Adamescu, încheie un act adițional (08.08.2013) prin care acordă suma de „despăgubire” de 150.000 EUR, echivalent cu 71 ori salariului brut sau 132 ori salariului net echivalent, exact 11 ani de „salarii compensatorii nete” pentru salariatul Onuțe Daniel, la orice motiv de încetare de contract. Actul adițional nu se regăsește în evidentele societăți The Nova Group Investments România și este ținut secret de Onuțe și Firestain până în 2018, după cum România Liberă poate dezvălui.


Denunțătorul Onuțe și martora Firestain nu sunt la prima tentativa de devalizare a societăților la care lucrau, România Liberă poate dezvălui. Ambii au scos zeci de mii de Euro din diverse firme controlate de defunctul Dan Adamescu.
După trei ani de zile de lupte crâncene, Daniela Firestain a fost găsită vinovată de folosirea banilor societății în scopuri personale într-un dosar civil.

Prin Hotărârea 1429/2019 din 19.03.2019 în dosarul 37437/3/2016, Tribunalul București constată nulitatea “operațiunilor efectuate şi a plăților decontate de către pârâta Firenstain Elena Daniela, fără autorizarea administratorului judiciar. Constată nulitatea absolută a operațiunilor de plată nedecontate, în valoare de 60.000 lei, precum şi a plăților decontate de pârâtă, în valoare de 6,500,03 lei. Dispune repunerea părților în situația anterioară, prin restituirea de către Firenstain Elena Daniela în patrimoniul debitoarei a sumelor de 60.000 lei, respectiv 6.500,03 lei.”


Daniel Onuțe este dat în judecată în dosarul civil 36511-3-2016 pentru fapte similare, și anume decontarea a zeci de mii de lei fără justificare de la firma Sigur Industrial Construct (fosta Baumeister S.A.). Dosarul trenează de 4 ani de zile la Tribunalul București. Surse judiciare consultate de România Liberă au informat că Daniel Onuțe tergiversează tragerea la răspundere negând că ar fi semnat de primire pentru sumele decontate, contrazicând-se cu declarațiile date în dosarul miturii judecătorilor că el a ar fi scos sume cash de la firma Sigur Industrial Construct (fosta Baumeister S.A.).


Denunțătorul Onuțe și martora Firestain nu par să fie preocupați de consecințele furturilor lor. Ei mizează în continuare pe sprijinul Direcției Naționale Anticorupție, și a procurorilor Dănuț Volintiru, Carmen Țundrea și Adrian George Matei, care au trecut cu vederea rolul lor central în 2013 la mituirea judecătorilor și sifonarea fondurilor extrase din societățile Baumeister în propriile conturi. Îmbogățirea celor doi, fără nicio consecință penală, este cu atât mai revoltătoare cu cât cel denunțat de ei, Dan Adamescu, a decedat în urma procedurilor penale și fiul lui, Alexander Adamescu, este hăituit de 4 ani pentru aceleași presupuse fapte.


Așa cum România Liberă a dezvăluit (articolul :” Dan Adamescu, în ultima sa scrisoare: Judecătorul nu m-a lăsat constant să vorbesc. Martorul pe care s-a bazat procesul, scuzat cu probleme medicale” și articolul ,,Documente/ Alex Costache cu mâinile îmbibate în sânge. Adevărul să fie spus!”), din peste 100.000 Euro scoși de martora fostă econimistă- Daniela Firestain și denunțătorul fost jurist - Daniel Onuțe, din două firme a grupului Baumeister, doar 20.000 Euro au fost remiși judecătorilor Ion Stanciu și Elena Rovența conform susținerilor DNA, confirmate de instanțele penale. Cu toate că, conform rechizitoriului DNA, diferența de 80.000 Euro a rămas în buzunarele lui Onuțe și Firestain, cei doi nici măcar nu au fost urmăriți penali pentru aceste fapte până în prezent, poate dezvălui România Liberă.

 

Comentarii