Cinci persoane trimise în judecată de DNA pentru un prejudiciu de 16,13 milioane euro

Trei foști directori în cadrul unei Instituții Financiare Nebancare și doi administratori ai unor societăți comerciale au fost trimiși în judecată pentru infracțiuni de corupție și complicitate la delapidare.

Share

Petronel Tudor 0 comentarii

Actualizat: 31.12.2020 - 12:11

Procurorii DNA au trimis în judecată pentru infracțiuni asimilate infracțiunilor de corupție un fost director general al unei Instituții Financiare Nebancare (IFN), un fost director de risc care era și director al departamentului de credite și director general adjunct al IFN-ului și un fost director de vânzări în cadrul IFN.

Împreună cu ei sunt judecate două persoane care la data comiterii faptelor erau administratori ai unor societăți comerciale.

„În perioada iulie 2007 - septembrie 2008, directorul general al unei instituții financiare nebancare, beneficiind de ajutorul celor doi directori din subordinea sa, ar fi încheiat fără drept un număr de 42 contracte de leasing financiar cu societățile controlate de cei doi oameni de afaceri. Contractele respective ar fi fost încheiate cu încălcarea normelor Băncii Naționale a României și a celor interne ale societății conduse de primii trei inculpați. Prin aceste demersuri instituția financiară nebancare ar fi fost prejudiciată cu suma de 16.313.843 euro.”, a transmis joi DNA într-un comunicat de presă.

Dosarul penal a fost declinat Direcției Naționale Anticoruoție în anul 2018 ca urmare a soluționării de către procurorul general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție a unui conflict de competență.

Instituția Financiară Nebancară a anunțat că se constituie parte civilă și că solicită 17.645.271 euro în dosarul penal ce a fost trimis spre judecare Tribunalului București.

Comentarii