Foto Arhiva

Buzău: Poliția a deschis dosar penal de în cazul celor doi bărbaţi înţepaţi de albine

Poliţia Buzău a deschis dosar penal in rem pentru ucidere din culpă, fără să aibă în acest moment acuzaţii asupra vreunui suspect, în cazul incidentului de la Aldeni în urma căruia doi bărbaţi au murit după ce au fost înţepaţi de zeci de albine.

Share

Rl online 0 comentarii

Actualizat: 07.05.2018 - 14:59

Între timp, cel de-al treilea bărbat, proprietarul stupinei, a fost externat din Spitalul Judeţean Buzău.

În urma tragediei de la Aldeni, comuna buzoiană Cernăteşti, produsă sâmbătă, poliţiştii au deschis dosar penal in rem pentru ucidere din culpă şi continuă cercetările pentru a vedea dacă s-au respectat toate regulile impuse de legislaţia în vigoare în materie de transport albine.

Între timp, proprietarul stupinei a fost externat din Spitalul Judeţean Buzău, unde ajunsese din cauza înţepăturilor de albine, dar şi a şocului suferit când a auzit că două persoane care-l ajutau la transportul stupilor au decedat în urma atacului insectelor.

Sâmbătă, doi bărbaţi de 33 şi respectiv 42 de ani au murit după ce au fost înţepaţi de zeci de albine. Cei doi ajutau la transportul a peste 100 de stupi, cu două autovehicule. Stupii erau aduşi de la Brăila şi urmau să fie descărcaţi pe malul pârâului Slănic, într-o zonă cu salcâmi. În total, erau 5 persoane care ajutau la transportul şi descărcarea stupilor.

Se pare că la un moment dat, apicultorii au început să descarce stupii iar când erau la jumătatea operaţiunii, unul dintre bărbaţi, în vârstă de 42 de ani, a mers şi a deschis clapele de asigurare ale urdinişului stupilor. În acel moment, albinele extrem de agresive l-au atacat pe bărbat, intrând pe sub echipamentul de protecţie.

Văzând starea gravă în care se află bărbatul atacat, proprietarul stupinei l-a urcat de urgenţă în maşina din care deja fuseseră descărcaţi stupii şi a plecat cu el spre Buzău. Pe drum, starea bărbatului s-a înrăutăţit, aşa că proprietarul stupilor a oprit la  spitalul din Săpoca, însă medicii nu au putut să facă altceva decât să declare decesul.

Între timp, un al doilea manipulant a fost atacat de roiul de albine, deşi purta echipament de protecţie. Albinele agresive au reuşit să intre pe sub hainele speciale şi să-l înţepe, ucigându-l.

Comentarii