Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Bogdan Olteanu, fost viceguvernator BNR, condamnat la 5 ani închisoare cu executare

Bogdan Olteanu, fost președinte al Camerei Deputaților și viceguvernator BNR, a fost condamnat definitiv de Curtea de Apel la o pedeapsă de 5 ani închisoare cu executare.

Share

Petronel Tudor 0 comentarii

Actualizat: 29.10.2020 - 11:44

Bodgan Olteanu a primit în urma apelului făcut la Curtea de Apel cu 2 ani mai puțin față de prima condamnare de 7 ani închisoare, sentința primei instanțe, și va sta 5 ani în închisoare pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de influență.

„Desfiinţează, în parte, sentinţa penală apelată şi, în fond, rejudecând: Reduce pedeapsa principală aplicată inculpatului OLTEANU BOGDAN pentru infracțiunea de trafic de influență, prev. de art.291 alin.1 Cod penal rap. la art.6 din Legea nr.78/2000 cu aplicarea art.5 Cod penal, de la 7 ani închisoare la 5 ani închisoare, menținând pedepsele complementare și accesorii aplicate aceluiași inculpat prin sentința apelată.

În temeiul art.424 alin.3 Cod de procedură penală rap. la art.72 Cod penal, deduce din pedeapsa principală de 5 ani închisoare aplicată inculpatului perioada reținerii, a arestării preventive și a arestului la domiciliu, de la 29.07.2016 la 20.10.2016, inclusiv.”, se arată în încheierea de ședință a Curții de Apel București.

Bogdan Olteanu, fost lider PNL în anii 2000, fost președinte al Camerei Deputaților în perioada 2006 – 2008 și apoi viceguvernator al Băncii Naționale a României a fost trimis în judecată de DNA într-o dosar penal în care a fost acuzat că ar fi primit 1 milion de euro de la omul de afaceri Sorin Ovidiu Vântu pentru ca Liviu Mihaiu să fie numit guvernator al Deltei Dunării.

Comentarii