12 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăInvestigații România Liberă387 criminali și violatori puși în libertate doar în acest an

387 criminali și violatori puși în libertate doar în acest an

273 persoane condamnate pentru omor au fost eliberate condiționat în primele șase luni ale anului 2020, perioadă în care au plecat acasă înainte de ispășirea completă a pedepselor 114 persoane condamnate pentru viol. Trei dintre infractorii eliberați condiționat aveau de ispășit închisoare pe viață.

Datele comunicate de Administrația Națională a Penitenciarelor, citate de News.ro, arată că diferența până la totalul de 697 persoane eliberate condiționat o reprezintă cei care erau închiși după ce au comis tâlhării violente.

În ultimii patru ani și jumătate, numărul total al persoanelor condamnate pentru omor, viol şi tâlhărie puse în libertate condiţionat a fost de 10.833. Dintre acestea 32 persoane aveau stabilite de către judecători condamnări pe viaţă.

Anul 2016 a fost cel mai bun pentru infractorii care au ieșit mai devreme de după gratii: 891 condamnați pentru crimă, peste 300 pentru viol și peste 1.300 condamnați pentru tâlhărie.

O bună parte dintre ei s-au reîntors rapid în pușcării după ce au comis fapte penale violente, similare celor pentru care petrecuseră anterior ani buni în pușcărie. Printre ei s-a numărat un criminal închis după ce a luat 5 vieți și care, la scurtă vreme după eliberarea condiționată, a incendiat o adolescentă de 17 ani. 

Cele mai citite

UE cere ca Facebook și Tik Tok să combată falsurile create cu inteligența artificială

UE, prin Comisia Europeană, a cerut marilor site-uri de socializare, precum TikTok și Facebook, să eticheteze clar publicitatea politică și să reducă "viralitatea conținutului"...

Un bărbat din Harghita a găsit un proiectil și două cartușe în curtea casei

Un bărbat dintr-un sat din Harghita a sunat miercuri seara la 112 și a anunțat că a găsit în curte în urma unor săpături,...

Atentat Moscova: bilanțul atacului a ajuns la 143 de morți

Bilanţul atentatului comis în suburbia Moscovei săptămâna trecută a urcat miercuri la 143 de morţi, potrivit unui nou raport comunicat de autorităţile ruse, atacul...
Ultima oră
Pe aceeași temă