17.9 C
București
vineri, 27 septembrie 2024
AcasăInvestigații România LiberăVile sau apartamente cu grădină în Atlantic Residence

Vile sau apartamente cu grădină în Atlantic Residence

Cu o investiţie de aproximativ 10 milioane de euro, dezvoltatorul ansamblului Atlantic Residence vine cu un concept prin care oferă atât vile, cât şi apartamente care benficiază de o suprafaţă de teren.

Atlantic Residence este dezvoltat pe un teren cu o suprafaţă de 12.500 mp, fiind situat la 1,5 km de Bucureşti, pe Şoseaua Alexandriei spre Bragadiru, la circa 15 minute de Palatul Parlamentului. Reprezentanţii proiectului spun că zona unde se află proiectul aparţine administrativ de Primăria Bragadiru, însă urmează ca odată cu extinderea oraşului să fie integrată în sectorul cinci al capitalei. În apropiere se află o linie de autobuz care face legătura cu Bucureştiul, centre de birouri şi spaţii comerciale, urmând ca în curând în zonă să fie construit un hypermarket.

„Am hotărât să construim între Şoseaua Alexandriei şi Prelungirea Ghencea deoarece este un areal ce nu a fost încă afectat de o dezvoltare imobiliară tipică zonelor din partea de nord a oraşului şi a aglomeraţiilor urbane. Dezvoltarea imobiliară aici este mai controlată, iar distanţa faţă de oraş este foarte mică”  declară Adrian Niculae, Director General Atlantic.

Vile şi apartamente cu teren în cota indiviză

Cartierul cuprinde 15 imobile cu un regim de înălţime dispus pe parter, etaj şi mansardă. Proiectul a fost demarat în vara anului 2007, iar până acum au fost construite 8 vile, urmând ca la sfârşitul lunii august să fie finalizat încă un imobil. „Demararea lucrărilor pentru celalate vile ţine foarte mult de vânzarile pe care le vom avea pentru ce am construit până acum şi binenţeles de cerere, finalizarea unei astfel de vile având loc în maxim trei luni şi jumătate de la semnarea antecontractului” afirmă Adrian Niculae.

În cadrul proiectului se construiesc două tipuri de vile, suprafeţele acestora fiind de 630,84 mp, respectiv 398,96 mp. Datorită noilor condiţii de piaţă, dezvoltatorul a luat hotărârea, ca în cazul în care clienţii doresc să nu achiţioneze o vilă integral,  fiecare nivel al unei vile să poată fi amenajat într-un apartament cu suprafaţa cuprinsă între 135 şi 157 mp, în funcţie de tipul de imobil, acesta putând fi compartimenat în două, trei sau patru camere. Interesant este că în oferta de vânzare a acestor apartamente este inclus şi terenul aferent imobilului, suprafaţa minimă de care va dispune fiecare fiind de 104 mp. Totodată, unităţile locative, vor avea incluse în cota indiviză şi o porţiune din drum (53 mp) pe care se pot amenaja spaţii de parcare.

Clădirile sunt construite pe stâlpi şi grinzi din beton armat cu zidărie din cărămidă eficientă. Izolaţia pereţilor s-a realizat cu un termosistem din polistiren extrudat de 10 cm. Cartierul va fi administrat de către dezvoltator, care prin specialişti va acorda asistenţă tehnică locatarilor. Unităţile locative beneficiază de toate utilităţile, se predau complet finisate cu gresie, faianţă, parchet şi tâmplărie din PVC şi beneficiază de centrală termică. În plus, în cadrul ansamblului va fi construit şi un hotel, la parterul căruia vor fi amenajate spaţii comerciale şi un restaurant.

660 euro/mp pentru o vilă şi 715 euro/mp pentru un apartament

Dezvoltatorul a vândut până acum din totalul unităţilor construite trei imobile, din care o vilă integral şi alte două transformate în şase apartamente, în care locuiesc deja şase familii. Cei care au cumpărat sunt tineri cu vârsta cuprinsă între 30 şi 40 de ani, cu venituri medii spre plus care au diverse meserii liberare sau mici afaceri şi care doresc să locuiască în apropierea oraşului într-o zonă mai puţin aglomerată şi poluată.

Dacă la începtul proiectului preţul de vânzare era de 1.000 de euro/mp+TVA, în prezent din cauza crizei economice acesta a fost redus cu peste 30%. Astfel, vilele se tranzacţionează cu 660 euro/mp+TVA, iar apartamentele se vand cu 715 euro/mp+TVA. „Pentru a veni în întâmpinarea clienţilor, pe lângă faptul că avem un parteneriat cu patru banci, oferim şi rate la dezvoltator cu un avans de minim 30% pe o perioadă de la 1 la 8 ani, fără comisioane şi o dobândă negociată, nu mai mare de 10%”, completează Adrian Niculae.

Localizare

Str . Diamantului, nr. 164, Bragadiru, jud. Ilfov

Suprafaţa terenului

12.500 mp

Nr. imobile

15

Suprafaţa curte

104 mp minim

Regim  înălţime

P+1E+M

Suprafeţe construite/ unităţi

vile: 398,96 –  630,84 mp

apartamente: 135 – 157 mp

Preţuri

vile: 660 euro/mp+TVA

apartamente: 715 euro/mp+TVA 

 

 

 

 

Cele mai citite

Europa League: FCSB victorie spectaculoasă cu FC RFS 4-1

FCSB a învins echipa letonă RFS cu scorul de 4-1 (2-1), joi seara, pe Arena Naţională din Bucureşti, în prima etapă din noul format...
Ultima oră
Pe aceeași temă