17.9 C
București
vineri, 27 septembrie 2024
AcasăInvestigații România LiberăVile pe structură din lemn la 498 euro/mp finisat

Vile pe structură din lemn la 498 euro/mp finisat

Centauri Media I este un proiect rezidenţial în care s-a invesitit până acum peste un milion de euro şi care aduce pe piaţă vile ­individuale, duplex şi ­triplex cu suprafeţe ­generoase, construite pe structură uşoară din lemn.

Dezvoltat de Centauri Grup Construct, o companie specializată în construcţia caselor ecologice, cartierul este primul proiect de anvergură al companiei, fiind demarat în vara lui 2008 şi finalizat în proporţie de 98%, câteva case aflându-se în stadii avansate de finisare. Investiţia este estimată la peste un miliona de euro, sumă care provine în mare parte din credit bancar. „Având în vedere că acest proiect este aproape finalizat, avem în plan să demarăm construcţia pentru un alt ansamblu, pe un teren din apropiere, unde vom construi tot case pe structură din lemn, însă cu suprafeţe mai mici. Totul va depinde de cât de repede vom reuşi să vindem casele în derulare şi de noile con­diţii ale pieţei”, afirmă Nicuşor Panait, Manager Proiect Centauri Media I.

Faţada caselor este garantată 50 de ani
Cartierul se întinde pe un teren de 7.500 mp, amplasat la graniţa dintre localitatea Crevedia şi Buftea. Acesta se află în vecinătatea Studiourilor MediaPro, la circa 20 km de Bucureşti, accesul făcându-se din DN1A. În apropiere sunt şcoli, grădinite, liceu, supermarket, lac şi pădure, iar la aproximativ 500 m se găsesc mijloace de transport în comun (maxi-taxi) care fac legătura cu capitala. Proiectul dispune de toate utilităţile, fiind conectat la reţelele de canalizare, apă curentă, energie electrică şi gaz ale oraşului Buftea.
Suprafaţa totală construită a cartierului este de 2.300 mp. Acesta cuprinde cinci vile dispuse pe parter, etaj şi mansardă şi încă şase cu parter şi etaj. Din cele 11 case, două sunt individuale, restul fiind cuplate în ­varianta duplex sau triplex. ­Suprafeţele construite pornesc de la 135 mp pentru cele tip ­duplex şi pot ajunge până la 165 mp în cazul celor individuale. Fiecare locuinţă beneficiază de 80 mp de curte amenajată cu plante ornamentale, gazon, alei din piatră naturală, corpuri de iluminat şi barbeque. Loturile aferente pot varia între 250 şi 500 mp.
Vilele sunt ridicate pe fundaţie din beton armat şi au o structură realizată din lemn masiv tratat, uscat în cuptoare speciale şi livrat la o umiditate de 12-15%. Zidurile sunt din panouri formate din elemente de structură din lemn masiv, placate pe ambele feţe cu OSB rezistent la umiditate. În interiorul panourilor este montată izolaţie din vată minerală de 15 cm, iar la exterior este folosit termosistem din polistiren de 10 cm. Acoperişul are şarpanta din ferme din lemn masiv, premontate şi ridigizate cu elemente metalice la îmbinări, folie anticondens şi învelitoare din tablă ondulată.
„Casele sunt făcute să dureze 80 – 100 de ani, tehnologia fiind des folosită în străintate. Garanţia de bună execuţie pe care noi o oferim este de 24 de luni. În plus, faţadele sunt ­placate cu lambriuri din PVC importate din Canada, garan­tate 50 de ani, acestea fiind tratate împotriva intemperiilor vremii şi nu necesită renovare în timp”, completează Nicuşor ­Panait.

395 de euro/mp „la gri” şi 498 de euro/mp finisat
Casele pot fi achiziţionate la stadiul semifinisat sau cu toate finisajele (gresie, faianţă, parchet, tâmplărie din PVC, uşi din lemn la interior, centrală termică, băi utilate şi aer condiţionat). „Pentru varianta finisată oferim posibilitatea propietarilor să aleagă dintr-o gamă largă de finisaje, într-un buget prestabilit care poate ajunge până la 14.000 de euro, în funcţie de tipul şi suprafaţa ­casei”, spune Nicuşor Panait. Până în prezent din totalul locuinţelor au fost vândute şapte case, fiind disponibile două vile individuale şi un duplex. Cei care au cumpărat sunt cu vârsta cuprinsă între 30 şi 40 de ani, cu venituri medii, care au reuşit să acceseze un credit ipotecar. Pre­ţu­rile pornesc de la 395 euro/mp­+TVA pentru casele semifinisate şi ajung la 498 de euro/mp+TVA pentru cele care beneficiază de toate finisajele. Pe lângă faptul că este acceptat orice tip de credit ipotecar, puteţi cumpăra şi prin rate la dezvoltator cu un avans de 50%, pe o perioadă de patru ani, fără dobândă şi comisioane de administrare.

Cele mai citite

Europa League: FCSB victorie spectaculoasă cu FC RFS 4-1

FCSB a învins echipa letonă RFS cu scorul de 4-1 (2-1), joi seara, pe Arena Naţională din Bucureşti, în prima etapă din noul format...
Ultima oră
Pe aceeași temă