22.8 C
București
sâmbătă, 29 iunie 2024
AcasăInvestigații România LiberăVile la cheie cu preţ de apartament în Dealul Verde

Vile la cheie cu preţ de apartament în Dealul Verde

Lansat în 2009, ansamblul rezidenţial Dealul Verde va aduce pe piaţă, până în 2011, circa 80 de locuinţe, atât vile individuale, cât şi înşiruite sau duplex, cu preţuri care pornesc de la 45.300 euro.

Proiectul se află am­plasat la circa 8 km de staţia de metrou IMGB şi 9 km de Şoseau de Centură, la ieşire din localitatea Berceni. Administrativ, terenul pe care este construit ansamblul aparţine de localitatea Vidra, judeţul Ilfov. La câteva minute de ansamblu, se află centre comerciale, şcoli şi grădiniţe, iar la 250 m sunt linii de maxi-taxi şi de autobuz care fac o bună legătură cu oraşul.
„Dezvoltatorul a preferat să construiască aici, deoarece zona beneficiază de acces facil dinspre Capitală, nefiind una de tranzit şi, prin urmare, mai puţin circulată. Apoi, potenţialul este destul de ridicat, dacă luăm în calcul faptul că în ultimii ani, cererea pentru zona de sud a crescut foarte mult”, declară Alin Zafiu, Manager Rai-Intermed, agent exclusiv Dealul Verde.

Casele au clasa energetică A
Dealul Verde este dezvoltat din surse proprii de finanţare şi va fi construit în două etape. Prima etapă are o suprafaţă de 42.000 mp, a fost demarată în vara lui 2009 şi se va finaliza în 2011. În funcţie de cererea pentru tipul de case vor fi construite între 80 şi 100 de vile, până acum fiind finalizate două duplexuri şi şase vile individuale, urmând ca până la sfârşitul lunii să fie finalizate încă patru case înşiruite. În cadrul ansamblului locuiesc deja cinci familii.
Cea de-a doua etapă se întinde pe 28.000 mp şi va cuprinde circa 60 de locuinţe care vor fi construite începând cu 2011. Casele pe care le oferă dezvoltatorul au suprafeţe care pornesc de la 56 mp construiţi pentru o vilă dispusă pe parter şi pot ajunge până la 127 mp pentru una cu parter şi etaj. Fiecare locuinţă va avea o curte cuprinsă între 177 şi 500 mp, la care se adaugă o cotă indiviză din drumul de acces, terasă şi un loc de parcare amenajat.
Vilele sunt construite pe structură din beton armat, cu zidărie din cărămidă eficientă de 25 cm, cu izolaţie la exterior din polistiern expandat de 10 cm. Compartimentările interioare sunt realizate din cărămidă de 12,5 cm, cu tavanele placate cu gips-carton. Pardoseala este izolată cu polistiren extrudat, iar la acoperiş se foloseşte vată minerală şi folie anticondens. „Imobilele sunt construite din materiale de calitate şi la standarde ridicate, având în vedere că în urma certificării energetice, au fost încadrate în clasa A” afirmă Alin Zafiu.
Casele se predau finisate cu gresie şi faianţă, parchet, tâmplărie din PVC, băi utilate şi uşi de interior din lemn, propietarii  putând alege dintr-o gama largă de finisaje. În ceea ce priveşte infrastructura, ansamblul beneficiază deja de drumuri de acces pietruite, împrejmuire, pază, supraveghere vi­deo, iluminat stradal, curent electric, canalizare cu staţie de epurare, iar în curând vor fi trase şi reţele de gaz. După ce lucrările de construcţii vor avansa, dezvoltatorul va asfalta drumul interior. Totodată, în cadrul proiectul va fi construit un supermarket. „Pentru a evita costuri inutile, se va investi în alte utilităţi numai la cererea proprietarilor. În acest fel, se vor evita situaţiile în care locatarii plătesc pentru facilităţi pe care nu le folosesc, precum piscine sau săli de fitness” spune Alin Zafiu.

Vile de la 49.000 euro sau loturi de la 29 euro/mp
Preţurile pornesc de la 45.300 de euro (TVA inclus) pentru o casă cu o suprafaţă construită de 56 mp şi pot ajunge până la 77.595 de euro pentru una de 127 mp. În această perioadă în cadrul ansamblului se oferă o reducere cuprinsă între 4 şi 8%, în funcţie de modalitatea de plată. În plus, puteţi achita banii pe diverse stadii de execuţie a casei (10% pentru rezervare, fundaţie 10%, „la roşu” 25% şi 55% la finalizare). Este acceptat orice tip de credit ipotecar, inclusiv Prima Casă.
Pe lângă tipurile de case construite de dezvoltator, în cadrul proiectul pot fi achiziţionate şi loturi de teren cu suprafeţe cuprinse între 275 şi 1.000 mp, pe care pot fi ridicate case în regie proprie cu un regim maxim de inalţime de P+2E. În această perioadă, preţurile pentru loturile din prima fază sunt de 40 de euro/mp, iar pentru cele din faza a doua sunt de 29 de euro/mp. 

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă