17.9 C
București
vineri, 27 septembrie 2024
AcasăInvestigații România LiberăUltimele apartamente disponibile în Gloria se vând la promoţie

Ultimele apartamente disponibile în Gloria se vând la promoţie

Proiectul Gloria a fost ­demarat către sfârşitul lui 2007, primele două faze ­fiind finalizate. Până acum au fost construite 174 de apartamente, din care mai sunt disponibile şase unităţi cu două şi trei ­camere.

Ansamblul Gloria a fost lansat pe pia­ţă în toamna lui 2007, fiind dezvoltat de K1, o companie care a mai construit încă trei proiecte rezidenţiale în zona de nord a Bucureştiului. Proiectul cuprinde trei faze de execuţie, investiţia până în acest moment fiind estimată la peste 8.500.000 de euro. În decembrie 2008 au fost finalizate primele patru blocuri şi infrastructura, iar la finele lui 2009 alte două, urmând să fie demarată construcţia pentru încă cinci blocuri, care vor cuprinde 145 de apartamente cu una, două şi trei camere. „Deocamdată dorim să terminăm de vândut toate apartamentele construite, iar în funcţie de cum va fi piaţa şi ­cererea vom începe şantierul şi pentru celelate blocuri prevă­zute în proiect, însă nu putem da o dată exactă în acest sens”, afirmă Mihaela Delin, Sales ­Manager K1.

Apartamentele sunt complet finisate
Construit pe un teren de 21.000 mp, acesta se află la graniţa dintre sectorul 4 al capitalei şi judeţul Ilfov, mai exact în localitatea Jilava, la aproximativ 15 km de Piaţa Universităţii. Accesul se face de pe Şoseaua de Centură, autorităţile locale având în plan demararea lucrărilor pentru un drum care va face legătura direct cu capitala. „Autorităţile locale au un PUZ aprobat pentru construirea unui drum de acces care va face legătura cu Bd.-ul Brâncoveanu din sectorul 4, care va trece pe lângă ansamblu” declară Mihaela Delin.
În vecinătate se găsesc mijloace de transport în comun, şcoală, cabinete medicale, farmacie, teren de sport, iar la o distanţă de 15 minute se află centrul comercial Grand Arena. În plus, dezvoltatorul a amenjat în cadrul proiectului o gradiniţă, spaţii comerciale, supermarket, magazin alimentar, locuri de joacă pentru copii, spaţii verzi amenjate între blocuri şi locuri de parcare supraterane. Totodată, ansamblul beneficiază de acces securizat şi pază 24 de ore. Clădirile sunt dotate cu lifturi moderne, iar accesul se face prin interfon.
Suprafaţa totală construită până acum în cele două faze ale proiectului însumează 12.000 mp, fiind finalizate 174 de apartamente, de la garsoniere, la două şi trei camere, dispuse în şase blocuri cu un regim de înăl­ţime de P+4E. Suprafeţele constuite pornesc de la 34,4 mp pentru o garsonieră şi pot ajunge până la 89,9 mp în cazul unui apartament cu trei camere. Toate unităţile beneficiază de balcon ce variază între 3,65 şi 7,60 mp. Blocurile sunt construite pe cadre din beton armat, ziduri din BCA cu termosistem din polistirn expandat de 10 cm, iar ­zidurile interiore ale apartamentelor sunt din cadre de rigips pline la interior. Clădirile au o eficienţă energetică sporită şi sunt proiectate să reziste la cutremure de peste 8,8 grade Richter. Apartamentele disponibile se vând finisate cu gresie, faianţă, parchet, tâmplărie din PVC, băi utilate, uşi din lemn la interior şi uşă metalică de acces, calorifere şi toate instalaţiile şi contorizările trase în interiorul locuinţei.

Două camere de la 45.000 de euro
Din totalul unităţilor construite, până acum au fost vândute în proporţie de peste 90%, fiind disponibile doar şase apartamente cu două şi trei camere. „Cerere mai mare s-a înregistrat pentru cele cu două şi trei camere cu suprafeţe medii, care au putut fi cumpărate prin ­credit ipotecar sau Prima Casă, program prin care am vândut peste 30 de apartamente” comple­tează Mihaela Delin. Cei care au cumpărat sunt persoane tinere cu vârsta medie de 30 ani, cu venituri medii care lucrează în companii multinaţionale sau în sistemul bancar. În prezent pentru unităţile rămase la vânzare preţurile pornesc de la 45.000 de euro (TVA inclus) pentru două camere şi ajung până la 65.000 de euro pentru cele cu trei camere, în preţ fiind inclus şi locul de parcare. Dezvoltatorul acceptă orice tip de credit ipotecar, inclusiv Prima Casă, avansul minim pentru achiziţie fiind de 5%, iar restul în termen de două luni de la semnarea contractului de vânzare-cumpărare. 

Cele mai citite

Europa League: FCSB victorie spectaculoasă cu FC RFS 4-1

FCSB a învins echipa letonă RFS cu scorul de 4-1 (2-1), joi seara, pe Arena Naţională din Bucureşti, în prima etapă din noul format...
Ultima oră
Pe aceeași temă