26.6 C
București
marți, 25 iunie 2024
AcasăInvestigații România LiberăUdrea: În toamnă încep procedurile la pasajul Prelungirea Ghencea-Domneşti

Udrea: În toamnă încep procedurile la pasajul Prelungirea Ghencea-Domneşti

Ministrul Dezvoltării Regionale şi Turismului, Elena Udrea, a declarat joi că în această toamnă vor începe procedurile pentru primele lucrări din cadrul viitorului pasaj între Bulevardul Prelungirea Ghencea din sectorul 6 al Capitalei şi comuna Domneşti, estimate la câteva milioane de euro.

“Vom începe lucrările de la Domneşti – Prelungirea Ghencea, este un proiect pe care Primăria Capitalei nu a vrut să îl finanţeze. Îl finanţează Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului (MDRT). Vom începe în această toamnă procedurile pentru lucrările la lărgirea străzii Prelungirea Ghencea şi realizarea pasajului către Domneşti. De asemeni, sperăm să putem să sprijinim primăria în a mai reabilita câteva străzi din cartierul Drumul Taberei, din sectorul 6, în aşa fel încât şi partea de infrastructură rutieră să fie la nivelul legitim al solicitărilor”, a spus Elena Udrea.

Proiectul privind construcţia pasajului Prelungirea Ghencea-Domneşti datează de câţiva ani. Jumătate din această lucrare se va afla pe teritoriul Judeţului Ilfov.

Ministrul Dezvoltării Regionale şi Turismului, Elena Udrea, şi primarul Sectorului 6, Cristian Poteraş, au semnat joi două contracte în valoare totală de 77 milioane lei, finanţate prin Programul Operaţional Regional, pentru modernizarea parcului Moghioroş din cartierul Drumul Taberei din Bucureşti.

Elena Udrea a specificat că va mai semna şi alte proiecte cu Primăria Sectorului 6, care a depus 12 proiecte, joi fiind semnate primele două.

Astfel, în sectorul 6 al Capitalei vor fi reabilitate termic trei sute de blocuri, începând din această toamnă, investiţia totală ridicându-se la 70 milioane euro şi fiind finanţată dintr-un credit de la Banca Europeană de Investiţii (BEI).

De asemenea, privind proiectele din Sectorul 6 din Bucureşti, Udrea a afirmat că se vor construi trei creşe în sector, precum şi un bazin de înot.

“Am scos la licitaţie şi urmează să contractăm trei creşe/grădiniţe în Sectorul 6, în total 180 de locuri pentru preşcolari, un proiect de 5,5 milioane lei. De asemeni, facem două săli de sport şcolare pentru tinerii care merg la Şcoala nr. 172 şi nr. 155. De asemeni, un bazin didactic de înot la Liceul Lovinescu. Mai avem în vedere şi o reabilitare a unei săli de sport, la Elena Cuza. În felul acesta, încercăm să venim în întâmpinarea nevoilor şi dorinţelor copiilor care trebuie să mai facă şi mişcare”, a precizat Udrea.

Cele mai citite

A început Evaluarea Națională. Recomandările Ministerului Educației pentru elevi

Evaluarea Națională pentru absolvenții de clasa a VIII-a începe astăzi, iar Ministerul Educației (ME) a transmis, pe pagina sa oficială de Facebook, o serie...

Zone din 5 sectoare ale Capitalei, fără apă caldă

Compania Municipală Termoenergetica București (CMTEB) S.A. anunţă că se vor efectua lucrări de înlocuire, modernizare și de reparații pe conductele rețelei termice, în zone...

Iohannis le arată Tricolorilor că n-a fost așa rău cu Belgia: pe el Rutte l-a bătut de la vestiare

Ilustrație: Marian Avramescu Spre deosebire de prima partidă a Naționalei României la Turneul Final al Campionatului European de Fotbal UEFA EURO 2024, în care...
Ultima oră
Pe aceeași temă