38.5 C
București
joi, 11 iulie 2024
AcasăInvestigații România LiberăStrategiile investitionale au adus profit

Strategiile investitionale au adus profit

Luna trecuta la bursa la termen din Sibiu au fost tranzactionate circa 304.000 contracte, iar in primele trimestre volumul s-a ridicat la aproape 2,5 milioane de contracte, echivalentul a 4,6 miliarde lei. Una dintre alternativele pe care le au investitorii de la Bursa de Valori pentru acoperirea riscurilor si chiar pentru obtinerea unui profit destul de consistent o reprezinta arbitrajul pe piata la termen de la Sibiu.
Evolutia preturilor la derivatele tranzactionate la Sibiu a evidentiat faptul ca strategiile investitionale, fie ca a fost vorba de speculatie, arbitraj sau hedging, au adus profit. „Randamentele pe arbitaj realizate de cei care au tranzactionat pe titlurile Bancii Transilvania au fost situate la circa 45%, pentru scadenta martie, respectiv 27% pentru decembrie, situandu-se cu mult peste dobanda bancara, a precizat Mirabela Coos, broker la SSIF Broker Cluj. Arbitrajul reprezinta o alternativa deosebita pentru investitorii care prefera plasamentele cu grad de risc mic si foarte mic. Singurul risc in acest caz il poate constitui o eventuala reducere a randamentelor prin necesitatea suplimentarii marjelor”.
„Preturile futures ale raportului euro/leu cu scadenta la sfarsitul anului au avut o evolutie stabila, chiar daca pe piata valutara s-a inregistrat un salt, observa un broker sibian. Datorita fondurilor speculative aflate in Romania, leul nu mai este insensibil la factori externi, precum crizele politice din Ungaria si Polonia, fiind a doua oara in acest an cand piata a fost dezechilibrata de iesirile de „bani fierbinti”. Pentru jumatatea anului viitor, investitorii anticipeaza o apreciere a leului, chiar daca tranzactiile au fost realizate la 3,55 lei/euro”.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă