17.4 C
București
marți, 1 octombrie 2024
AcasăInvestigații România LiberăSecretar de stat în Ministerul Transporturilor: Lucrările la autostrăzile între Nădlac şi...

Secretar de stat în Ministerul Transporturilor: Lucrările la autostrăzile între Nădlac şi Sibiu încep în toamnă

Lucrările la autostrăzile de pe Coridorul IV între Nădlac şi Sibiu vor începe în această toamnă şi vor fi finalizate în 2013 şi 2016, a declarat, astăzi, secretarul de stat Eusebiu Pistru, potrivit Mediafax.

„În perioada septembrie-octombrie vom începe lucrările la majoritatea tronsoanelor dintre Nădlac şi Sibiu, iar firmele trebuie să ne prezinte la sfârşitul lunii proiectele pe care le-au pregătit”, a spus Pistru, secretar în cadrul Ministerului Transporturilor şi Infrastructurii, în cadrul unei conferinţe organizate de Mediafax.

Astfel, vor începe lucrările la autostrăzile Nădlac-Arad (38,9 km), Timişoara-Lugoj (35,6 km), un tronson de 28 km din autostrada Lugoj-Deva, Deva-Orăştie (32,8 km) şi Orăştie-Sibiu (82 km). Termenul de finalizare este 2013, mai puţin un tronson de 80 km din autostrada Lugoj-Deva, care va fi pus în funcţiune în 2016.

Potrivit lui Pistru, pe traseul Coridorului IV de la Constanţa la Arad a rămas un singur sector de autostradă fără finanţare, respectiv Sibiu-Râmnicu Vâlcea-Piteşti.

„Este o valoare foarte mare, de aproximativ trei miliarde de euro, şi căutăm să găsim un parteneriat public-privat pentru a începe construcţia”, a afirmat Pistru.

România are aproximativ 300 km de autostradă finalizaţi, iar în lucru sunt aproape 280 de km.

Referitor la autostrada Bucureşti-Ploieşti, aflată în lucru, Pistru a spus că stadiul de realizare pe tronsonul Bucureşti-Moara Vlăsiei este de 83%, iar pe sectorul Moara Vlăsiei-Ploieşti de 55%.

Coridorul IV pan-european începe în Germania, la Nurenberg, şi se continuă pe ruta Praga-Viena-Bratislava-Budapesta. În România, traseul trece prin Nădlac, Arad, Deva, Orăştie, Sibiu, Bucureşti, Feteşti şi Constanţa, ruta continuând până la Istanbul.

 

Cele mai citite

Tranzacție strategică: Compania ungară MVM preia divizia E.ON de gaze și electricitate din România

Tranzacția este condiționată de aprobarea unor instituții ale statului român și este așteptată să fie anunțată oficial, în câteva luni Romgaz și OMV Petrom...

MAE anunță că peste 1000 de români din Liban și-au anunțat prezența la Ambasada României din Beirut

Personalul diplomatic este în legătură permanentă cu familiile de români din Liban, anunță MAE MAE recomandă ferm cetăţenilor români care se află deja pe teritoriul...

Inteligența artificială deschide noi oportunități pentru antreprenorii români, spun experții locali

Inteligența artificială (AI) accelerează transformările în economia globală, iar România are șansa de a profita de aceste schimbări, oferind antreprenorilor oportunități de creștere și...
Ultima oră
Pe aceeași temă