23.4 C
București
sâmbătă, 28 septembrie 2024
AcasăInvestigații România LiberăSărbătoreşte Anul Nou în însoritul Cancun!

Sărbătoreşte Anul Nou în însoritul Cancun!

Sărbătorile Crăciunului şi Anului Nou le asociem cu colinde, brazi încărcaţi de omăt şi sobe încinse, care domolesc gerul de-afară. Ce-ai zice de un Revelion pe meleaguri pline de soare, pe o plajă caraibiană?

Cancun este renumit pentru plajele cu nisip alb şi marea cu reflexe turcoaz, clima blândă, unde iarna temperaturile nu coboară sub 26 de grade Celsius şi apa mării este caldă. Să petreci noaptea dintre ani într-un decor exotic este o experienţă deosebită, care merită încercată.

Vei vedea cum sărbătoresc mexicanii trecerea în noul an şi ce tradiţii interesante au.

În Mexic, câteva culori sunt asociate cu sărbătoarea Anului Nou, şi fiecare culoare are o semnificaţie. Culoarea roşie înseamnă curaj, dragoste şi un stil de viaţă mai bun. Galbenul semnifică bucurie şi binecuvântare, verdele se referă la bunăstare financiară iar albul – o stare bună a sănătăţii. Mexicanii îşi decorează casele cu aceste patru culori. Pe lângă culori, un alt element important este mexican pan dulce, care se serveşte fix la miezul nopţii. Prăjitura are în interior o monedă sau un medalion, iar cel care o găseşte este considerat cea mai norocoasă persoană în anul ce vine.

Să nu vă miraţi dacă veţi fi invitaţi de gazde să scrieţi pe un bileţel cele mai nefericite evenimente din anul ce tocmai se încheie. La miezul nopţii, va trebui să arunci hârtie în foc, să se transforme în cenuşă, pentru ca toate relele şi energiile negative să dispară.

Un alt obicei spune că ar trebui să manânci câte o boabă de strugure în ultimele 12 secunde ale anului, şi după fiecare să-ţi pui o dorinţă; fiecare boabă semnifică o lună a anului. „Codul culorilor” funcţionează şi la alegerea lenjeriei. Fetele care vor să se mărite vor purta bikini roşii. Dacă vor bani, vor alege culoarea verde, iar pentru sănătate – alb. Decorarea caselor cu flori are şi ea un rol important în modul în care îţi va merge în următorul an, astfel că vei putea admira adevărate capodopere florale.

Pe străzi sunt adevărate spectacole cu focuri de artificii şi petreceri, bat clopotele şi toată lumea dansează şi se simte bine.Mâncărurile tradiţionale sunt Bacalao – un morun uscat şi sărat, cu mult ulei de măsline, roşii, ceapă, măsline, ardei gras şi pătrunjel; cidru spumant şi o margarita cu ou.

Sfat: chiar dacă în Mexic este cald, vei avea nevoie de o jachetă, pentru plimbările romantice pe malul oceanului, la lumina lunii.

Ofertă Revelion Mexic

De la 1372 euro/pers., transport avion Madrid-Cancun-madrid, transferuri, 7 nopţi cazare în hoteluri de 4-5 *, All Inclusive, asistenţă turistică în limba română. Christian Tour, Tel. 021 211 11 39, www.christiantour.ro

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă