9.5 C
București
sâmbătă, 26 octombrie 2024
AcasăInvestigații România LiberăS-a încheiat Târgul de Turism al României

S-a încheiat Târgul de Turism al României

Peste 30.000 de vizitatori au trecut pragul celui mai mare târg de vacanţe din 2013, desfăşurat între 14-17 martie la Romexpo, potrivit Mediafax.

Ediţia de primăvară a Târgului de Turism al României a inregistat prezenţa a peste 275 de firme de profil, agenţii de turism şi tour-operatori, hoteluri şi pensiuni, agenţii de asigurări şi bănci, organizatori de congrese şi turism de afaceri, organizaţii patronale şi asociaţii profesionale, organizaţii de promovare a turismului din străinătate, organizaţii şi instituţii de promovare a regiunilor turistice din România, dar şi prestatori de servicii de transport, de cazare şi de agrement. Editurile, instituţii culturale, reprezentanţii presei din domeniu şi generaliste, bloggeri şi scriitorii de turism au fost prezenţi la eveniment, că de fiecare data.

Din ofertele prezentate la târg în evidentă creştere au fost: turismul cultural, rural şi de business, turismul de tratament/wellness/spa, destinaţiile exotice, croazierele, turismul de aventură şi cel religios, turismul medical, etc. Un punct a fost marcat prin introducerea în ofertele de turism precum şi standuri cu atracţii pentru tradiţii locale (dansuri, porturi, muzică, bucătărie).

Vizitatorii au arată un interes deosebit pentru ofertele speciale de tip early booking discounturile şi reducerile instant booking fiind cele mai vânate. Surprizele care s-au adăugat reducerilor de până la 40%, i-au încurajat pe vizitatorii aflaţi la târg fie să cumpere o vacanţă, fie să-şi rezerve una.

Destinaţiile interne cele mai vândute pentru primăvară şi vară acestui an au fost Litoralul, Deltă Dunării, staţiunile montane şi de agroturism, în timp ce destinaţiile externe cele mai cerute au rămas cele din anii anteriori: Turcia, Grecia, Spania, Bulgaria. N-a lipsit nici interesul pentru destinaţiile exotice şi cosmopolite achizionate în regim de early-booking precum: Maldive, Dubai, Thailanda, Sri Lanka.

Bugetul mediu alocat de turişti pentru petrecerea vacantelor interne s-a situat între 250-350 de euro de familie, în timp ce pentru deplasările externe se aloca în medie 750-950 de euro de familie pentru o vacanţă.

În timpul desfăşurării târgului au avut loc şi alegerile pentru conducerea ANAT, Corina Martin predând ştafeta pe următorii doi ani Luciei Morariu, secondată de un nou Consiliu Director.

Cele mai citite

Gigi Becali a trecut peste înfrângerea cu Rangers și pregătește derby-ul cu Rapid

FCSB a suferit o înfrângere severă în Europa League, fiind învinsă cu 0-4 de Rangers în etapa a treia a competiției. Această partidă a...

Tractor 100% românesc făcut într-un oraș din Oltenia

O companie din Craiova va investi într-o fabrică de tractoare, care va fi construită și cu ajutorul fondurilor europene. În noua fabrică se va...

Guvernele Cîţu, Ciucă și Ciolacu lasă în urmă o economie în creștere, dar o datorie publică majorată considerabil

Pe parcursul ultimelor trei guvernări, PIB-ul României a crescut cu 70%, însă datoria publică a avansat cu 80%, ajungând la 876 miliarde lei, reprezentând...
Ultima oră
Pe aceeași temă