21.9 C
București
luni, 22 iulie 2024
AcasăInvestigații România LiberăPreţul petrolului creşte alarmant

Preţul petrolului creşte alarmant

Cotaţia petrolului brent a crescut, vineri, pentru a treia zi consecutiv, cu peste un dolar, la 123,7 dolari pe baril, susţinută de date pozitive din Statele Unite referitoare la încrederea americanilor în economie şi producţia industrială, care au îmbunătăţit perspectiva cererii, transmite Reuters, citat de Mediafax.

La ora 16:59 GMT, petrolul destinat pieţei americane, cu livrare în luna mai, era tranzacţionat în creştere cu 1,68 dolari, la 109,79 dolari pe baril.
Cotaţia petrolului Brent, de referinţă la bursa din Londra, cu livrare în iunie, a avansat cu 1,7 dolari, la 123,7 dolari pe baril.

În Statele Unite, datele referitoare la inflaţie, aferente lunii martie, au arătat că presiunile de creştere a preţurilor sunt limitate. În plus, încrederea americanilor în economie a crescut peste aşteptări.

Investitorii erau îngrijoraţi că majorarea costurilor energiei şi alimentelor va limita cheltuielile de consum.

Alte informaţii care au influenţat piaţa au fost cele privind creşterea economică a Chinei în primul trimestru, de 9,7% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, sub ritmul de 9,8% din trimestrul precedent, dar peste estimările analiştilor, de 9,5%.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă