1.1 C
București
sâmbătă, 4 ianuarie 2025
AcasăInvestigații România LiberăPD va supraveghea sistemul privat de pensii

PD va supraveghea sistemul privat de pensii

Dupa mai bine de patru sedinte de audiere a candidatilor fara nici un rezultat, Comisiile de buget ale Camerei si Senatului si-au format in cele din urma o impresie si au votat componenta Consiliului Comisiei de Supraveghere a Sistemului Privat de Pensii. Candidatii au fost propusi de partidele politice si de Consiliul Economic si Social (CES).
Mircea Oancea, propus de PD, a primit votul unanim al Comisiilor de buget pentru pozitia de presedinte al Consiliului Comisiei de Supraveghere a Sistemului Privat de Pensii, iar Ion Giurescu, propus de PSD, a primit votul unanim pentru functia de vicepresedinte al Consiliului. Candidatul Partidului Conservator a primit votul pentru a fi reprezentat la nivel de membru in Consiliu in persoana lui Stefan Emanuel Prigoreanu. PNL nu a avut o nominalizare sub sigla sa, probabil ca acesta a fost rezultatul negocierilor si alogoritmului, in schimb urmatoarele doua locuri in Consiliu au fost propuse si sustinute a fi ocupate de catre doi oameni ai CES – Doru Claudian Frunzulica si, respectiv, Vlad Soare. La 14 iunie, plenul reunit al celor doua Camere va fi chemat sa valideze propunerile acceptate de Comisiile pentru buget. Cele mai multe voturi „impotriva” numirii in Consiliul de Supraveghere, din totalul celor 50 de voturi exprimate de catre parlamentarii prezenti, le-a primit controversatul Vlad Soare: opt. Deputatul liberal Sandu-Capra Mihai este de parere ca Vlad Soare, fiind o persoana foarte cunoscuta si controversata, din cauza ca a „lucrat multi ani in sistemul bancar”, a primit voturi negative in special de la cei „care-l cunosc. Mai mult ca sigur!”
Noua – care l-am intrebat pe Vlad Soare de ce a candidat stiind ca are acest „handicap” -, candidatul CES ne-a raspuns: „Au fost cativa prieteni de la sindicate care au incredere in mine si mi-au solicitat acest lucru, si, cu mare drag, am acceptat. Desi nu fac o pasiune din povestea asta, dar cred ca am experienta necesara de la Banca Nationala”. Gaseste ca „este normal” sa fie controversat si admite ca din aceasta cauza nu-i chiar usor, „exista un deranj”. Insa face abstractie de asta: „Nu fac din asta o chestie existentiala. Mi se pare normal, toata lumea este, pana la urma, controversata intr-un fel sau altul. Atata timp cat pun capul linistit pe perna, e in regula”. Recunoaste ca sprijinul cel mai mare i-a venit de la sindicate.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă