12.4 C
București
marți, 1 octombrie 2024
AcasăInvestigații România LiberăMăsuri fiscale contradictorii: impozitarea micilor distilării, scutire pe jocurile de noroc

Măsuri fiscale contradictorii: impozitarea micilor distilării, scutire pe jocurile de noroc

Acciza impusă micilor distilerii de alcool etilic, cu o capacitate de producţie sub 10 hectolitri de alcool pur, va fi majorată de la 475 euro/hl la 500 euro/hl, conform unei noi ordonanţe de urgenţă pentru modificarea Codului Fiscal, informează Mediafax. Noua acciză va fi aplicată începând cu luna ianuarie a anului viitor.

Astfel, conform ordonanţei, nivelul accizelor pentru alcoolul etilic produs de aceste mici distilerii trebuie corelat, în sensul că acesta trebuie să fie minimum 50% din nivelul standard, care în prezent este de 1.000 euro/hl alcool pur.

Citeşte şi: Statul nu va mai impozita veniturile din jocuri de noroc

Este a treia decizie cu caracter fiscal a Guvernului, care este făcută public. Însă aceste decizii par contradictorii. Pe de o parte, se pune problema colectării banilor la buget şi creşterea bazei de impozitare.

Pe de altă parte, Executivul a anunţat astăzi că renunţă la impozitatea veniturilor obţinute de către persoane fizice din jocuri de noroc. Argumentul – „dificultăţile întâmpinate” în aplicarea reglementărilor actuale referitoare la determinarea câştigului obţinut de fiecare participant persoană fizică la anumite tipuri de jocuri de noroc.

Cât de dificil este să aplici astfel de reglementări? Coincidenţă sau nu, tot astăzi, compania Stanleybet (principalul grup transfrontalier de pariuri off-line din Europa care operează peste 2000 de agentii de pariuri in 8 state europene) a anunţat că un bucureştean a câştigat , la aparatele de tip slot-machine, premiul cel mare, respectiv 248.678 de lei, adică 56.000 de euro.

Cu o lună înainte aceeaşi societate comercială anunţa că un alt împătimit al jocurilor de noroc a câştigat 90.000 de euro la sloturi, bani pe care-i va investi în agricultură, după modelul politicienilor autohtoni.

O altă măsură făcută astăzi public este amânarea cu trei luni a aplicării accizei de 7 eurocenţi la motorină. Reamintim că, transportatorii au anunţat astăzi declanşarea grevei, pe termen nelimitat, din cauza creşterii acestei accize.

Cele mai citite

Armata libaneză își repoziționează trupele în sudul țării

Armata libaneză îşi repoziţionează trupele în sudul ţării, a declarat pentru AFP un responsabil militar libanez, într-un moment în care Israelul a stabilit o...

Septembrie, a treia cea mai slabă lună din 2024 pe segmentul de acțiuni, cu tranzacții de 1,2 miliarde lei

Bursa de Valori București a încheiat luna septembrie cu una dintre cele mai slabe performanțe ale anului, tranzacțiile pe segmentul de acțiuni totalizând 1,2...

Nicușor Dan susține că oamenii nu sunt în pericol, dacă trec prin Piața Unirii

Primarul general afirmă că nu există un expert care să confirme urgența lucrărilor de reabilitare Primarul Capitalei nu crede că graba cu care primarul sectorului...
Ultima oră
Pe aceeași temă