30.6 C
București
sâmbătă, 28 septembrie 2024
AcasăInvestigații România LiberăLa cât îşi evaluează românii propria viaţă

La cât îşi evaluează românii propria viaţă

Într-un orizont de un an sau mai mult, peste 63,7% din locuitorii ma­­jori ai României ar dori să achiziţioneze o asigurare simplă de viaţă, potrivit unui studiu al Mednet.

Potrivit unui studiu MEDNET, realizat în parteneriat cu Media XPRIMM şi intitulat „Asigurarea de viaţă în confruntarea cu criza economică”, intenţia populaţiei de achiziţionare a unui astfel de produs în următoarea perioadă este de 24,8% la nivelul Bucureştiului şi de 25,4% în provincie. 

În 2010, la nivel de Capitală, 26,3% din persoanele care au răspuns afirmativ referitor la încheierea unei asigurări de viaţă au în vedere să cumpere un astfel de produs în următoarele şase luni de zile, în vreme ce 65,7% au în vedere această activitate peste mai mult de un an.

Totodată, bucureştenii inten­ţionează să plătească pentru un astfel de produs în medie 943 lei/an. În ceea ce priveşte lo­cuitorii din provincie, 25,3% doreau să cumpere o poliţă life în următoarele şase luni şi 63,9% – peste mai mult de un an. Locuitorii din afara Bucureştiului doreau să plătească în medie 522 lei/an.

Educaţia contează

Studiul ASIBUS 2010 indică faptul că persoanele cele mai hotărâte să achiziţioneze o poliţă de viaţă sunt cele care utilizează şi alte produse de asi­gurare. De exemplu, în Bucureşti, 27,8% din cei care au contact cu produse de asigurare doresc o poliţă life în următoarele şase luni, în vreme ce, în cazul „neasiguraţilor”, doar 23% inten­ţionează în următoarea jumătate de an să achiziţioneze o asigurare de viaţă.

Situaţia este asemănătoare şi în afara capitalei: mai bine de un sfert (25,3%) din persoanele care au produse de asigurare doresc cumpărarea unei poliţe life în următoarele şase luni, în vreme ce la categoria „neasiguraţi” 24,7% doresc o poliţă de viaţă în următoarea jumătate de an.

Demnă de evidenţiat este provenienţa asigurărilor de viaţă încheiate de asiguraţi: la nivelul Bucureştiului, 13% din asigurări au fost încheiate la contractarea unui credit bancar, restul de 87% fiind încheiate din propria voinţă a clientului, în vreme ce la nivelul provinciei aproape 19% din asigurări au fost încheiate la contractarea unui credit, 81% fiind încheiate la dorinţa consumatorului. 

Cele mai citite

Suburbiile sudice ale Beirutului, devastate de atacuri aeriene israeliene: mii de oameni evacuați

Suburbiile sudice ale Beirutului au fost transformate în zonă de conflict, după ce Israelul a lansat atacuri aeriene intense asupra unei regiuni controlate de...

Klaus lovit de drona Ghinion

Bomba zilei vine de unde nu te-ai fi așteptat, având în vedere recentele derapaje ale justiției. Da, din partea Înaltei Curți de Casație...

Volkswagen își revizuiește din nou prognozele anuale din cauza performanțelor slabe și a condițiilor economice dificile

Volkswagen a anunțat vineri o revizuire negativă a previziunilor sale anuale, marcând a doua ajustare în mai puțin de trei luni. Această decizie a...
Ultima oră
Pe aceeași temă