22.9 C
București
duminică, 16 iunie 2024
AcasăInvestigații România LiberăIncognitoÎncă o cârpeală nereușită marca Nicușor Dan. Primarul general nu consideră asfaltările...

Încă o cârpeală nereușită marca Nicușor Dan. Primarul general nu consideră asfaltările o prioritate

Strada Academiei, situată aproape de kilometrul zero din Capitală, rămâne plină de gropi, după lucrări de asfaltare executate de Primăria Municipiului București (PMB).

După cum arată imaginile surprinse de reporterii cotidianului național “România liberă”, Strada Academiei, din Centrul Istoric, rămâne plină de gropi, atât pe trotuare, cât și pe suprafața carosabilă, și după lucrări de asfaltare executate de Administrația Străzilor București, instituție subordonată Primăriei Capitalei.

Reprezentanții administrației publice locale au asfaltat doar câțiva metri, pe porțiuni ale celor două trotuare aferente Străzii Academiei, în zona Băncii Naționale a României (BNR), iar, după această porțiune, mergând către Universitate, gropile au fost neatinse.

Nici suprafața carosabilă nu a văzut vreo lopată de asfalt.

Asfaltare printre gropi

Trotuarele de pe Strada Academiei arătau, de mulți ani, ca după război, însă, acum, administrația condusă de Nicușor Dan a ales să realizeze o lucrare “de mântuială”, după cum spun bucureștenii care tranzitează zona.

Exact lângă porțiunea asfaltată recent, la doar câțiva centimetri, se pot observa gropi de dimensiuni considerabile pe suprafața carosabilă.

În urmă cu mai bine de un an, “România liberă” prezenta gropile de pe Strada Academiei și întreba PMB când vor fi executate lucrări de asfaltare.

Reprezentanții administrației publice spuneau că strada este programată să fie asfaltată în anul 2021.

Nicușor Dan are alte planuri

Nu doar că nu a fost asfaltată în totalitate Strada Academiei, așa cum anunța municipalitatea, dar, acum, după o “cârpeală”, nu au fost măcar astupate toate gropile.

Cu toate acestea, primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, spune că modul în care a intervenit Administrația Străzilor este corect.

Edilul-șef spune că angajații administrației au astupat doar gropile pentru care au primit “sesizări”.

“E vorba de faptul că Administrația Străzilor, care se ocupă de asta, are de un an de zile procedură de achiziție care nu s-a finalizat încă. Pentru că așa este, dacă ești o administrație publică și vrei să lucrezi cu companii private, trebuie să faci achiziție publică și asta durează. Nu s-a terminat. Până când această licitație se va termina și noi vom putea să lucrăm cu companii private care vor câștiga contractul, se poate lucra cu mecanizmul de achiziție care se numește NFP și negociere fără publicare și pentru asta trebuie să justifici urgența. Și pentru a justifica urgența, Administrația Străzilor lucrează în ordinea în care sesizările îi vin. Și a venit o sesizare pe acea bucată care s-a asfaltat , după cum au lucrat pe mii de locuri de găuri în asfalt, în care au făcut reparații punctuale. Când o să avem contractele atribuite, o să putem să facem lucrări mai ample”, a declarat Nicușor Dan, în cadrul emisiunii “Bună, România!”, de la postul B1 TV, comentând imaginile transmise de reporterii cotidianului “România liberă”.

Primarul general nu vede o problemă în faptul că angajații Administrației Străzilor au ignorat gropi situate la doar câțiva pași de zona asfaltată recent.

Nicușor Dan nu consideră asfaltarea o prioritate pentru București.

“Ca să facem lucrări de întreținere pe toate străzile și bulevardele pe care le avem, sunt niște sume de bani pe care nu le avem, în momentul de față. Trebuie să ne concentrăm pe acele lucruri esențiale care ne îmbunătățesc viața”, a mai declarat primarul general.

Urmărește România Liberă pe  TwitterFacebook și Google News!

Laurențiu Mușoiu
Laurențiu Mușoiu
Laurențiu Mihail Mușoiu lucrează în presa centrală din anul 2008. Din anul 2018 lucrează la “România liberă”. A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București. Deține un master în Cercetare în Științele Comunicării. Este, de asemenea, profesor pentru învățământul primar și preșcolar.
Cele mai citite

VIDEO. Miko Hughes, despre cum a jucat alături de Arnold Schwarzenegger și replica care l-a făcut celebru

Miko Hughes povestește despre cum a ajuns să rostească una dintre cele mai memorabile replici din istoria filmelor anilor '90, în momentul când avea...

De ce trebuie să țină cont fotbaliștii Naționalei, ca să nu joace la EURO precum clasa politică de pe Dâmbovița

Pentru a oferi o experiență cât mai plăcută, noi și partenerii noștri folosim tehnologii precum cookie-urile pentru a stoca și / sau a...

Rusia – Ucraina, ziua 843: Putin declară câți militari ruși luptă în Ucraina

Preşedintele Federației Ruse, Vladimir Putin, a anunţat că aproximativ 700.000 de militari ruşi participă în prezent la ofensiva din Ucraina. 'Avem aproape 700.000 bărbaţi în...
Ultima oră
Pe aceeași temă